MENIU

Doar 3 români au jucat în meciurile din etapa a doua a grupelor UEFA Europa League

UEFA Champions League

România nu a reușit în acest an să trimită nicio reprezentantă în grupele UEFA Europa League, însă printre fotbaliștii care au evoluat în cele 24 de dispute din etapa a doua s-au numărat și câțiva români.

Cel mai șifonat dintre ei a ieșit Dorin Goian. Veteranul fundaș care evoluează pentru Asteras Tripolis a fost titular în disptua pe care grecii au pierdut-o, 0-4, pe terenul lui Schalke. Goian a fost schimbat în minutul 70 cu Fountas, atunci când tabela indica un categoric 3-0 pentru nemți. Fundașul român văzuse și un cartonaș galben în minutul 46, scrie Digisport.ro.

Tot ca titulari au început pentru echipele lor alți doi fundași: Vlad Chiricheș și Radu Ștefan. Fostul căpitan al Stelei a fost integralist pentru Napoli în disputa pe care italienii au câștigat-o cu 2-0, la Varșovia pe terenul celor de la Legia. Chiricheș a avut o evoluție solidă și a fost unul dintre remarcații partidei. A primit din parte presei din Italia cea mai bună notă din rândul apărătorilor lui Napoli, având intervenții precise și sigure.

Radu Ștefan a fost de asemenea integralist pentru Lazio în meciul câștigat de romani pe Olimpico în fața francezilor de la St. Etienne. Trupa lui Pioli s-a impus cu 3-2 la capătul unei partide pe care francezii au terminat-o cu doi oameni mai puțin. Fundașul stânga român a evoluat în nota echipei.

Mai multe articole despre:
fotbal sport UEFA Champions League