MENIU

Dezvăluirile lui Mitică Dragomir despre finanţarea campaniei electorale din 2014

Fostul șef al Ligii de Fotbal, Mitică Dragomir, a făcut dezvăluiri incendiare privind banii din vânzarea mai multor jucatori de fotbal, dar și a drepturilor tv către un off shore din Malta. “Toţi banii s-au dus în conturi offshore” și mai apoi și în campania electorală prezidențială din 2014.

Mitică Dragomir a susținut că s-ar fi văzut cu fostul șef al SRI, George Maior, după ce ar fi fost implicat în dosare penale deoarece nu dorea să renunțe la șefia Ligii Profesioniste de Fotbal.

"Era deja ambasador și a venit și mi-a spus: Se curăță unii pe alții acum și se detensionează totul", susține Dragomir că i-ar fi spus Maior.

Întrebat care era relaţia dintre grupul Ponta – Oprea – Udrea şi Gino Iorgulescu, Mitică Dragomir a răspuns că aceștia au fost cei care au vândut jucători de fotbal şi au încasat banii fără a da cluburilor.

“Banii s-au dus în conturile lui Olăroiu din Cipru, conturi offshore. A fost un proces care a început bine, dar s-a oprit brusc”, a declarat Dragomir, la B1 TV.

El a spus că drepturile de televiziune s-au vândut de către Ligă de Fotbal condusă de Gino Iorgulescu către un consorțiu controlat de Arpad Paskany, dar a susținut că este mai interesant cum Digi a cumpărat mai apoi aceste drepturi via Malta.

Contractul a fost atribuit fără licitație și fără garanții bancare, potrivit lui Dragomir, care spune că aceasta ar fi fost una din mizele înlocuirii lui Dragomir de la șefia Ligii cu Gino Iorgulescu, apropiatul lui Victor Ponta.

"Afacerea drepturilor tv a fost la aceea vreme de 170 milioane de euro. Comisionul din afacere este de 4 milioane de euro pe an timp de 5 ani. Unii importanți și-au luat comisioane. Aici mă opresc", a susținut Mitică Dragomir.

Citeşte continuare pe flux24.ro