MENIU

DEZVĂLUIRE în scandalul dopajului. Gimnasta Simone Biles, vedetă la RIO 2016, suferă de o boală!

Gimnasta americană Simone Biles, al cărui nume apare în baza de date a WADA pentru că ar fi folosit substanţe interzise pe baza unui certificat medical, a dezvăluit recent că urmează un tratament pentru ADHD.

Simone Biles a ţinut să facă o serie de precizări, după ce grupul rus de hackeri Fancy Bears a publicat date medicale obţinute de la WADA, prin care se arăta că nume mari ale sportului american, între care şi gimnasta de 19 ani, folosesc substanţe interzise pe baza unor certificate medicale.

În acest context, sportiva - care la ediţia din 2016 a Jocurilor Olimpice a câştigat patru medalii de aur şi una de bronz - a dezvăluit pentru prima dată că suferă de ADHD, o tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie.

"Am ADHD şi iau medicamente pentru asta încă de când eram mică. Vă rog să ştiţi că eu cred în sportul curat, am respectat regulile întotdeauna şi voi continua să fac asta, fair-play-ul fiind esenţial în sport şi foarte important pentru mine. Nu e nimic ruşinos şi nu-mi e teamă ca lumea să afle că am ADHD şi că urmez un tratament pentru asta", a scris ea pe Facebook.

De asemenea, Federaţia Americană de Gimnastică a postat un comunicat pe contul de Twitter în care precizează că toate forurile abilitate au fost anunţate de problemele gimnastei: "Simone Biles a completat formularul referitor la cererile USADA şi WADA. Nu există nicio încălcare a regulamentului. Federaţia Internaţională de Gimnastică, Comitetul Olimpic American şi USADA au confirmat acest lucru".