MENIU

Declaraţiile lui Horia Tecău despre Florin Mergea

Horia Tecău a declarat, luni noaptea, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că ocuparea primei poziţii în clasamentul echipelor de dublu al ATP, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, la finalul anului, este un vis realizat.

"E o împlinire mare, a fost un vis al nostru după ce am câştigat Wimbledonul să încheiem anul pe locul 1. Wimbledonul ne-a oferit această oportunitate. Speram să realizăm acest lucru mai devreme, să nu fim presaţi de puncte la Londra, dar acestea sunt lucruri la care am încercat să ne gândim ca la o sursă de motivaţie. Practic tot jocul nostru s-a legat şi ne bucurăm într-un fel că am ajuns pe locul 1 învingându-i (pe fraţii Bob şi Mike Bryan), pentru că am jucat de multe ori şi era un pic nejustificat să ajungem numărul 1 fără să fi câştigat împotriva lor. Am fost cu atât mai bucuroşi că am făcut-o la Turneul Campionilor într-o semifinală. Într-un fel ne-am demonstrat că putem face acest lucru", a declarat Tecău la sosirea în ţară, într-o conferinţă de presă susţinută la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

El s-a declarat emoţionat că a jucat finala Turneului Campionilor împotriva conaţionalului sau Florin Mergea: "E emoţionant să joc împotriva lui Florin o finală. Îmi doresc să jucăm cât mai multe finale de acum înainte. Ne cunoaştem foarte bine şi nu pot să tratez acest meci că pe unul oarecare. Suntem prieteni, ne cunoaştem foarte bine, am jucat de multe ori în acest an, meciuri foarte grele. Florin a progresat mult în ultimii ani şi a ajuns un jucător foarte bun în proba de dublu. Florin s-a obişnuit să-i învingă pe fraţii Bryan, de fapt ei nu au reuşit să găsească antidotul împotriva lui Florin. Au fost multe răsturnări de situaţii la
Londra", scrie Mediafax.ro.

sursa foto: facebook.com/horiatecau1

Mai multe articole despre:
Tenis Turneul Campionilor Horia Tecau Florin Mergea