MENIU

Decizie de ultima oră în privinţa lui Michel Platini

<descriere>

Michel Platini, deși suspendat pentru șase ani, rămâne președintele UEFA până când Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS), la care el a făcut apel, va anunța decizia legată de suspendarea sa, a confirmat vineri forul fotbalistic european, citat de AFP.

"Comitetul executiv al UEFA a reconfirmat decizia sa luată în ianuarie de a nu programa alegeri pentru președinție cât timp nu va fi făcută publică o decizie a TAS după apelul lui Michel Platini", a indicat UEFA într-un comunicat.

TAS, cea mai înaltă jurisdicție sportivă, a indicat miercuri că va lua o decizie înainte de startul EURO 2016. Această competiție va începe pe 10 iunie, cu meciul Franța — România, conform Agerpres.

În decembrie, Platini a primit o suspendare de opt ani, redusă ulterior la șase ani, din toate activitățile legate de fotbal, în cadrul afacerii legate de controversata plată de 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro). Această sumă a fost primită în 2011 din partea fostului conducător al FIFA, Joseph Blatter, pentru o muncă de consilier efectuată între 1999 și 2002.

Triplul câștigător al Balonului de Aur a fost găsit vinovat de "conflict de interese", "abuz de poziție" și "gestiune neloială", la fel ca și Blatter, care a primit o sancțiune similară.

Mai multe articole despre:
UEFA michel paltini