MENIU

Decizia lui Luis Figo privind candidatura la președinția FIFA

Portughezul Luis Figo a dezmințit miercuri informațiile potrivit cărora ar intenționa să-și anunțe retragerea din cursa pentru președinția FIFA, în cursul unei conferinței de presă comune cu olandezul Michael van Praag, un alt candidat la cea mai înaltă funcție din fotbalul mondial.

Fostul jucător al lui FC Barcelona și Real Madrid a reacționat în urma articolului publicat de ziarul olandez De Volkskrant. Un purtător de cuvânt care lucrează pentru campania lui Figo a declarat agenției Reuters: "Reiterăm ceea ce am spus încă din prima zi. Luis este un candidat independent și își va păstra independența. Nu va călători în Olanda, contrar tuturor zvonurilor".

Figo și Van Praag, împreună cu prințul iordanian Ali Bin Al Hussein, vor candida împotriva actualului președinte al Federației Internaționale de Fotbal, Sepp Blatter, cu ocazia alegerilor care vor avea loc pe 29 mai, în cadrul Congresului FIFA de la Zurich.

Cei trei s-au întâlnit cel puțin o dată în ultimele două săptămâni, pentru a discuta strategiile, fiind evocată posibilitatea ca un singur contracandidat să rămână în cursă, împotriva lui Blatter.

"Pot să confirm că au fost planificate discuții între candidați privind posibilitatea unirii forțelor. Scopul nostru comun este de a realiza o schimbare în cadrul FIFA și este bine că există o creștere a coaliției internaționale pentru realizarea acestui obiectiv. Acum ne concentrăm în principal asupra acestui lucru și este prea devreme să discutăm despre care candidat ar putea avea cele mai mari șanse", a reacționat la rândul său un purtător de cuvânt al lui Van Praag.

Ziarul olandez De Volkskrant a anunța că Luis Figo și Michael van Praag își vor încheia împreună campaniile în cadrul unei conferinței de presă care ar urma să aibă loc joi în Olanda. Federația Română de Fotbal și-a anunțat susținerea față de van Prrag.

Sursa: Agerpres

Mai multe articole despre:
FIFA Luis Figo