MENIU

David Popovici, dublu campion mondial la NATAȚIE. Gestul prin care a cucerit Ungaria - primul român care a ridicat maghiarii în picioare - VIDEO

Mare realizare pentru România! David Popovici, un tânăr de doar 17 ani, un puști, cum l-au numit mulți, a reușit, pe lângă performanța de neegalat de a aduce AURUL României la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, să readucă în inimile românilor mândria recunoașterii ca națiune. La festivitatea de premiere, în timpul intonării imnului țării noastre, maghiarii s-au ridicat în picioare, în semn de respect - dovadă incontestabilă a recunoașterii valorii!

La doar 17 ani, David Popovici a cucerit două medalii de aur, la 100 şi 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta. O performanță formidabilă pentru țara noastră!

Efortul i-a adus tânărului o faimă internațională, devenind cel mai mediatizat înotător de la Campionatul Mondial! Și, prin David, și țara noastră a început să-și recapete strălucirea. 

În timpul festivității de premiere, la Budapesta s-a intonat imnul României. Iar sala, arhiplină, s-a ridicat în picioare, omagiindu-ne. Momentul emoționant poate fi urmărit mai jos:

Ulterior, într-un interviu acordat presei din Ungaria, românul David Popovici i-a cucerit pe maghiari. 

"Vă mulțumesc pentru modul în care ați găzduit această competiție! Sunteți grozavi! Aveți o țară foarte frumoasă. Cred că sunt aici pentru a treia oară. Mă bucur că suntem vecini. Mulți români pot veni aici în vizită", a spus David Popovici. 

Mai multe articole despre:
david popovici