MENIU

Daniel Isăilă, prezentat oficial ca antrenor al naţionalei Under-21

Tehnicianul Daniel Isăilă a fost prezentat în mod oficial ca noul selecționer al naționalei de fotbal Under-21 a României.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a spus cu acest prilej: ''Vă prezentăm noul selecționer la Under-21, Daniel Isăilă, cu care am lucrat doi ani de zile, iar acum, după o scurtă pauză, revine în echipa noastră, la federație. Iată câteva argumente, pentru această decizie. În primul rând, el cunoaște loturile naționale, apoi știe procesul de selecție. Palmaresul său îl recomandă, el a câștigat Cupa României, Supercupa României și a contribuit la calificarea echipei noastre de seniori la EURO 2016. În plus de asta, el a lucrat cu Ionuț Badea, care este antrenor secund al naționalei României, reprezentând un bun liant de comunicare''.

Burleanu a subliniat că ''este vorba despre un nou proces de dezvoltare integrată, care presupune un nou sistem de pregătire și de joc la naționala de seniori, dar și la Under-21, apoi este cota obligatorie pentru cluburile din Liga I și Liga a II-a de jucători tineri. Tot aici intră întinerirea lotului național de seniori, dar și a primului 11''.

Întrebat care este contractul și obiectivul lui Isăilă, Răzvan Burleanu a spus: ''Avem un contract ferm pentru o perioadă de doi ani de zile, cu obiectivul următor — calificarea la turneul final al CE din anul 2019''.

La rândul său, Christoph Daum, selecționerul naționalei de seniori a României, a arătat: ''Vreau să îi mulțumesc lui Cristian Dulca pentru colaborarea noastră și să îi urez succes în perioada următoare. Obiectivul nostru este acum creșterea standardului de performanță la echipa Under-21. Vom stabili niște standarde de performanță la toate echipele, de la Under-15, până la prima reprezentativă''.

Noul selecționer al echipei naționale de tineret, Daniel Isăilă, a precizat: ''Sunt onorat și fericit pentru această mare responsabilitate primită. Doresc să pregătesc jucători cât mai buni pentru echipa națională de seniori. După această pauză, sunt încărcat cu energie și pozitiv'', a spus acesta conform Agerpres.

Legat de colaborarea cu Gheorghe Hagi, cel care a avut momente tensionate cu Cristian Dulca, Isăilă a spus: ''Eu sunt un om deschis, un om pozitiv, care poate colabora cu oricine, atât timp cât acea persoana își dorește acest lucru''.

Jurnaliștii au insistat ca Daniel Isăilă să vorbească despre șansa ca Ianis Hagi să fie convocat la naționala Under-21, iar tehnicianul a spus: ''Fiecare jucător are șansa lui. Depinde numai de el. Ianis Hagi este un jucător talentat care va primi toată atenția noastră''. Hagi jr are 18 ani și joacă la echipa Primavera a clubului italian Fiorentina, el nefiind convocat până acum la naționala Under-21.