MENIU

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fanii brazilieni se tem de "blestemul lui Mick Jagger"

<p>CM 2014 </p>

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fanii brazilieni, remarcând faptul că echipele de fotbal susţinute de Mick Jagger pierd de obicei meciurile la care asistă solistul trupei The Rolling Stones, au lansat o campanie pe reţelele de socializare în care îl îndeamnă pe rockerul britanic să meargă să "sprijine" rivalii echipei Braziliei.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Potrivit site-ului publicaţiei americane The Hollywood Reporter, fanii brazilieni au compus deja şi un mesaj pentru Mick Jagger, pe care l-au publicat pe reţelele de socializare: "Du-te să îţi exprimi sprijinul (faţă de o echipă de fotbal, n.r.) în altă parte!".


Brazilia, ţara care organizează Cupa Mondială la fotbal 2014, încearcă să obțină din nou acest trofeu, pe care l-a câştigat ultima dată în 2002.

Italia este cea mai recentă "victimă" a ceea ce presa braziliană a numit "blestemul Jagger", o expresie ce descrie "ghinionul" pe care rockerul britanic îl aduce asupra echipelor de fotbal pe care acesta la simpatizează. La un concert susţinut de trupa The Rolling Stones, sâmbătă, la Roma, Mick Jagger le-a mărturisit spectatorilor că era absolut convins de faptul că Italia, de patru ori câştigătoare a Cupei Mondiale, va triumfa în mod cert împotriva Uruguay-ului şi se va califica în faza următoare a competiţiei. Echipa Italiei a pierdut însă acel meci cu scorul de 1-0 şi nu s-a calificat mai departe.

La un concert susţinut în luna mai, rockerul Mick Jagger, în vârstă de 70 de ani, le-a spus fanilor din Lisabona că echipa naţională de fotbal a Portugaliei va câştiga în sfârşit în acest an prima ei Cupă Mondială. Dar Portugalia, în ciuda eforturilor depuse de Cristiano Ronaldo, nu a câştigat încă niciun meci în Brazilia şi riscă să fie eliminată.

Cu puţin timp înainte de debutul turneului, Mick Jagger s-a folosit de contul lui de Twitter pentru a încuraja echipa ţării sale natale, Anglia, în meciul cu selecţionata Uruguay-ului. "Hai, Anglia! Acesta e un meci pe care poţi să îl câştigi!, a scris rockerul britanic. Anglia a pierdut însă acel meci şi va merge acasă, după o prestaţie foarte slabă în prima fază a Cupei Mondiale din Brazilia, aceea a grupelor.

"Blestemul Jagger" a atras atenţia fanilor brazilieni încă de la precedenta ediţie a Cupei Mondiale, organizată în 2010 în Africa de Sud. La acel turneu, Mick Jagger a asistat la meciuri cheie disputate de naţionalele Angliei, Statelor Unite şi Braziliei. Toate aceste echipe sprijinite de Mick Jagger au pierdut partidele respective.

Fanii brazilieni au luat cu asalt în ultimele zile reţelele de socializare pentru a-i cere lui Mick Jagger să meargă să asiste la meciurile echipelor considerate a fi marile rivale la titlu ale Braziliei din acest an, naţionala Olandei şi cea a Argentinei. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

Mai multe articole despre:
fotbal meci Cupa Mondială 2014 fani brazilieni