MENIU

Cum o apără Cristian Tudor Popescu pe Maria Şarapova după ce rusoaica a fost prinsă dopată

<p>CTP</p>

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere, într-un editorial postat pe republica.ro, că Maria Şarapova nu poartă toată vina scandalului în care este implicată acum.

Conform ziaristului, numărul 7 WTA împarte culpa cu stafful ei.

"Ca ziarist de tenis, studiind acest sport de o jumătate de veac, îmi iau îngăduința să spun că Sharapova nu mi s-a părut a arăta vreodată ca o jucătoare dopată. Dopingul imprimă un grafic de performanță necredibil, o rezistență susținută uimitor pe perioade mari de timp, care dă senzația de nenatural.

Or, Maria are un pattern de joc marcat de suișuri fulminante și căderi surprinzătoare, uneori în timpul unui singur meci, iar stilul ei nu se bazează pe anduranță, pentru care Meldoniumul, crescând aportul de oxigen și îmbunătățind circulația, ar fi util. Ea este o atacantă pursânge, care vrea să termine punctele repede, joacă riscant, cu lovituri uneori „inventate”; acest tip de Blitzkrieg cere în primul rând concentrare mentală la nivel înalt și o tehnică deosebită în regim de viteză, nu rezistență fizică pe termen lung.

Maria afirmă că a primit un mail în legătură cu interzicerea medicamentului, dar că l-a trecut cu vederea. Păi, nu ea trebuia să-l aibă în vedere, ci, iarăși, echipa, medicul – adică jucătoarea a primit mail-ul și aceștia nu? Și cum să „treci cu vederea” un anunț cu privire la o substanță ce va fi interzisă, care îți poate crea mari probleme?", a publicat CTP pe platforma amintită.

Mai multe articole despre:
Maria Şarapova ctp