MENIU

CTP, despre victoria lui Halep: Simona s-a născut azi a doua oară!

Simona Halep s-a calificat în finala de la Australian Open, după o partidă extraordinară în faţa lui Angelique Kerber. Două ore şi 30 de minute a avut nevoie Halep pentru a trece de jucătoarea din Germania. Scorul final a fost 6-3, 4-6, 9-7. Înainte de această partidă, sportiva noastră şi adversara sa de azi se mai confruntaseră de opt ori, iar scorul era egal. Simona Halep va juca în ultimul act la Australian Open împotriva danezei Caroline Wozniacki, numărul doi mondial. 

Cristian Tudor Popescu a avut un comentariu la Digisport despre evoluția Simonei Halep. 

"Îmi sterg lacrimile. Simona e altă Simona. O văd pentru prima oară de când mă uit la ea jucând tenis. Nu am crezut că e posibil aşa ceva în sportul ăsta, să văd cum renaşte într-un meci.

Tenisul pe care l-a jucat cu ea azi aproape că nu are nicio legătură cu ce a jucat ea până acum.

A înlocuit celebra ei defensivă smart. A atacat de fiecare dată când a avut ocazia şi când nu a avut ocazia. A speculat orice spaţiu deschis şi imediat a declanşat atacul. Nu a făcut niciodată atâtea winnere. Fireşte că a şi greşit, dar important e că în momentele când nu i-a mers, nu s-a întors la jocul ei.

Simona a continuat, a continuat, într-un dialog formidabil de priviri şi gesturi, cu un psihic formidabil.

A continuat să lovească decisiv.

Kerber e cel mai puternic adversar pe care l-a avut Simona în acest turneu, dar meciul acesta nu seamană cu Davis. Davis a fost cea care a atacat până în ultima clipă, iar Simona s-a apărat. Aici a fost cu totul altceva. Şi dacă pierdea acest meci, el se constituia ca o piatră de hotar în istoria Simonei., De acum înainte, ea ştie că are şi un al doilea joc.

Acum, Simona s-a dovedit stăpână pe al doilea joc: jocul de atac.

În momentul în care a avut două mingi de meci Kerber, am avut o siguranţă în mine că nu va pierde Simona, după tot ce am văzut-o jucând. După atitudinea ei formidabilă, am simţit că nu va pierde.

Simona nu a avut nicio treabă cu adversara, cu tuşele, cu banda, a avut treabă doar cu mingea în acest meci nu a jucat cum a vrut mingea, a încercat să o stăpânească şi a reuşit. E cel mai important meci din cariera Simonei Halep.

Indiferent de rezultatul de sâmbătă, cariera Simonei a făcut un salt uriaş prin modul în care a jucat. Şi dacă îl pierdea, s-ar fi putut întâmpla, meciul acesta rămânea crucial pentru jocul ei viitor. ", a declarat Cristian Tudor Popescu într-o intervenţie prin telefon la Digi Sport 1.

Mai multe articole despre:
Cristian Tudor Popescu victorie Simona Halep