MENIU

Cristian Tudor Popescu, anunţ uluitor după ce a văzut Liverpool-Barcelona 4-0 şi Ajax-Tottenham 2-3

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre contribuţia pe care au adus-o non-europenii şi jucătorii de diferite religii la spectacolul din UEFA Champions League.

Discuţia a venit în contextul în care jurnalistul a sesizat că Uniunea Europeană este alcătuită dintr-un mozaic de limbi, culturi şi religii.

"M-am uitat și eu ieri marți și aseară la meciurile din UEFA Champions League. UEFA! Uniunea Europeană de Fotbal Asociație. Cine va juca finala UEFA Champions League? Două echipe care au toate șansele să nu mai fie în UE la toamnă: Liverpool și Tottenham. Cine a jucat în aceste echipe, care au oferit niște meciuri de ținut minte și peste 100 de ani, niște meciuri desfășurate cu o dăruire, cu o însuflețire, cu o forță spirituală pe care le-au dovedit cele două echipe britanice, remontând de la 0-3 în ambele cazuri, și reușind să se califice.

Cine joacă în echipele astea? Joacă Hakim Ziyech, joacă Sissoko, joacă Mo Salah, joacă și un asiatic, Son. E coreean. Antrenorul lui Liverpool e un neamț, Jürgen Klopp. Antrenorul lui Tottenham este italian sau argentinian, îl cheamă Pochettino. Este acolo un amestec de rase, de religii. Niciun fel de problemă, acele echipe sunt Liverpool și Tottenham, vechi de o sută de ani, din conservatoarea Mare Britanie. Și sunt reprezentate de acești oameni, care sunt iubiți de fanii englezi, cei mai duri și mai pasionați din lume. Nu are nimeni nicio problemă cu faptul că nu sunt cu toții urmașii reginei Victoria”, a spus Cristian Tudor Popescu la postul TV Digi24.

Astfel, după Liverpool-Barcelona 4-0 şi Ajax-Tottenham 2-3, finala din Champions League se va disputa între Liverpool şi Tottenham.

Mai multe articole despre:
Cristian Tudor Popescu anunţ uluitor