MENIU

Cristi Săpunaru, convocat la naţională, a dezvăluit ce antrenor i-a marcat cel mai mult cariera

Naționala României se remarcă prin "forța grupului" și "liniștea din jurul echipei", a declarat, pentru site-ul FRF, Cristian Săpunaru, prezent alături de ceilalți "tricolori" în stagiul de pregătire din Turcia.

Întrebat care sunt punctele forte ale actualei echipe naționale, fotbalistul Pandurilor Tg. Jiu a răspuns: "Forța grupului, pe care au remarcat-o mulți. Și liniștea din jurul echipei. Adică atmosfera de la lot plus liniștea asigurată dincolo de zona tehnică, dinspre toți factorii".

Despre tinerii din Liga I convocați de Anghel Iordănescu pentru acest stagiu de pregătire, el a spus că "cei mai mulți pot ajuta echipa națională chiar și acum".

Potrivit lui, ceea ce lipsește fotbalului românesc sunt "conducători buni, bani pe care să îi folosească acești conducători și performanțele care să se obțină din primele două lucruri!"

Despre Centrele de Excelență, el a estimat că sunt "o idee foarte bună, pentru că acționează în zona în care ne doare cel mai mult".

Săpunaru se vede dând cel mai bun randament pe partea dreaptă a apărării: "Acum, la nivel de randament, cred ca postul de fundaș dreapta mă avantajează. Pe locul doi ar fi cel de fundaș central".

Jucătorul a mărturisit că toți tehnicienii cu care a lucrat în străinătate "au contat mult" pentru el, dar cel mai important a fost Andre Villas-Boas, ce i-a fost antrenor la FC Porto. "La nivelul jocului meu, dincolo de relația personală, cred că cel mai important a fost Villas-Boas. Cu el am câștigat în același sezon titlul în Portugalia, Cupa, Supercupa și Europa League! De fapt, cred că și evoluția lui ulterioară ca tehnician spune multe", a afirmat Săpunaru, conform Agerpres.

El a adăugat că dintre antrenorii pe care i-a avut în Liga I, a fost "foarte atașat de Cristiano Bergodi".

În încheiere, el i-a urat sănătate fostului internațional Dănuț Lupu, care a fost unul "din idolii copilăriei" sale.

Mai multe articole despre:
Cristi Săpunaru