MENIU

COSR ajută comitetele olimpice din Serbia și Bosnia-Herțegovina

Octavian Morariu, preşedintele COSR

COSR va sprijini financiar cu câte 10.000 de dolari comitetele olimpice din Serbia şi Bosnia-Herţegovina, ţări pe teritoriile cărora au avut loc inundaţii catastrofale în ultima săptămână, se arată într-un comunicat remis de forul român agenţiei MEDIAFAX.

"Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) nu a rămas impasibil la suferinţă popoarelor din Serbia şi Bosnia – Herţegovina, ţări afectate de inundaţii catastrofale în ultima săptămâna, şi va sprijini Comitetele Naţionale Olimpice (CNO) din cele două state atât financiar cât şi sportiv. În încercarea de a fi alături de populaţia greu încercată, COSR, parte a lumii olimpice şi membru al unor organizaţii cu caracter regional alături de CNO din Europa Centrală şi de Sud-Est, va ajută ca sportivii din ţările prietene să sufere cât mai puţin din cauza că o mare parte dintre bazele sportive sunt inutilizabile sau au devenit centre pentru sinistraţi. COSR va sprijini financiar cu câte 10.000 USD atât Comitetul Olimpic din Serbia cât şi pe cel din Bosnia şi Herţegovina, cele două ţări prietene urmând să folosească banii aşa cum cred de cuviinţă", se arată în comunicatul COSR.

De asemenea, câte aproximativ 20 de sportivi din Serbia şi Bosnia-Herţegovina se vor putea pregăti la Izvorani pentru Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), care vor avea loc la Nanjing în perioada 16-28 august 2014, beneficiind gratuit de toate facilităţile pe care le oferă Complexul Olimpic Sydney 2000.