MENIU

A MURIT o LEGENDĂ a FOTBALULUI ROMÂNESC

<p>DOLIU &Icirc;N SPORT</p>

Profesorul Corneliu Andrei Stroe, creatorul Craiovei Maxima, s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, anunță site-ului clubului CS Universitatea Craiova, al cărui președinte de onoare era.

''Este o zi dureroasă pentru toată suflarea din Bănie. Profesorul Corneliu Andrei Stroe, președintele de onoare al clubului nostru, nu mai este fizic printre noi. El va rămâne mereu în inimile noastre! Creatorul Craiovei Maxima s-a alăturat în această dimineață Căpitanului Costică Ștefănescu, lui Constantin Oțet, Nelu Oblemenco și Zoli Crișan în ceruri'', se arată în comunicatul clubului.

Corneliu Andrei Stroe a fost unul dintre artizanii Craiovei Maxima. A ajuns la CS Universitatea Craiova în anul 1966 și timp de patru ani a ocupat funcția de secretar al grupării din Bănie. Apoi, între 1970 și 1983 a fost vicepreședinte al clubului, iar în sezonul 1983-1984 președinte al Universității Craiova.

În 2013 a fost numit președinte de onoare al clubului nou înființat CS Universitatea Craiova.

Născut pe 2 iulie 1943, la Dioști (jud. Dolj), Corneliu Stroe a practicat atletismul la Banatul Timișoara și Știința București, fiind campion al României în 1961 și 1962 la probele combinate triatlon și pentatlon. În 1990 a înființat Facultatea de Educație Fizică și Sport la Universitatea din Craiova. În 2003 a fost numit cetățean de onoare al municipiului Craiova.