MENIU

Comemorare emoţionantă a lui Cătălin Hîldan, miercuri seară, pe stadionul Dinamo

Cătălin Hîldan, fostul căpitan dinamovist care a încetat din viaţă în urmă cu 16 ani, a fost comemorat, miercuri seară, la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, de fani şi foste glorii ale grupării bucureştene.

La comemorare au participat Florentin Petre, Giani Kiriţă şi Marius Niculae, precum şi numeroşi suporteri. Echipa pregătită de Ioan Andone nu a fost prezentă, fiind plecată în Belarus pentru un meci amical.

Fanii au aprins torţe roşii şi au scandat numele lui Căătlin Hîldan.

FC Dinamo a distribuit pe Facebook un filmuleţ cu imagini de la stadion, postat de pagina Dinamovista.

Cătălin Hîldan a încetat din viaţă la 5 octombrie 2000, la doar 24 de ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral la o partidă amicală jucată de Dinamo în deplasare cu ŞN Olteniţa, reaminteşte news.ro. Hîldan a căzut pe teren fără să fi fost lovit. El făcuse cu o săptămână înainte un control medical şi fusese declarat sănătos.

"CĂTĂLIN HÎLDAN a plecat dintre noi în acel octombrie negru al anului 2000. Căpitanul şi sufletul dinamoviştilor s-a prăbuşit pe teren în minutul 74 al blestematului amical de la Olteniţa. De atunci au trecut 16 ani în care am plâns, în fiecare zi, şi am cântat, în fiecare săptămână, pe toate stadioanele în memoria UNICULUI CĂPITAN. 16 ani în care spiritul lui CĂTĂLIN HÎLDAN ne-a însoţit în toată lumea şi ne-a făcut mândri că ne-am născut dinamovişti. Peluza stadionului din Ştefan cel Mare îi poartă numele, chipul său e imprimat pe tricourile de joc, numărul 11 a fost retras pentru totdeauna, dar mai presus de toate lacrimile şi cuvintele din lume, 16 ani în care CĂTĂLIN HÎLDAN nu a fost uitat de suflarea dinamovistă", se arată pe site-ul fcdinamo.ro.

Mai multe articole despre:
Cătălin Hîldan