MENIU

Cine era patronul lui Leicester, care ar fi murit după ce s-a prăbuşit cu elicopterul

Tragedie în Anglia, sâmbătă seară. Elicopterul patronului lui Leicester s-a prăbușit în parcarea de lângă stadionul King Power, la scurt timp după fluierul final al meciului pe care "Vulpile" l-au terminat la egalitate, pe teren propriu, 1-1, cu West Ham.

Vichai Srivaddhanaprabha, proprietarul clubului britanic de fotbal Leicester City ar fi murit în urma prăbușirii elicopterului său, conform unor surse neoficiale. Alături de afaceristul thailandez ar fi murit și pilotul aparatului de zbor, dar şi unul dintre copiii omului de afaceri.

Vichai Srivaddhanaprabha, 60 de ani, este patronul lui Leicester din 2010, când a cumpărat clubul care evolua în a doua ligă din Anglia în schimbul a 39 de milioane de lire sterline. Omul de afaceri thailandez este al 11-lea cel mai bogat om de pe Planetă. Are o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari. Thailandezul a reuşit miracolul cu Leicester în 2016, când micuţa echipă din Premier League a devenit campioană. După această performanţă, omul de afaceri le-a oferit jucătorilor câte un automobil BMW i8s, care avea în 2016 un preţ de catalog de 100.000 de lire sterline, scrie Digisport.

În mai 2017, Vichai Srivaddhanaprabha a cumpărat şi clubul Oud-Heverlee Leuven, care în prezent joacă în liga a doua din Belgia.

Mai multe articole despre:
Cine era patronul lui Leicester