MENIU

Ce riscă Lucian Bute după ce a fost depistat pozitiv cu Ostarina. Ce urmează pentru el

Lovitură grea pentru Lucian Bute. Pugilistul român a fost depistat pozitiv la testul anti-doping care a fost efectuat după lupta cu Badou Jack, din urmă cu o lună. WBC a anunţat că a deschis o anchetă. Dacă şi testul B va dovedi acest lucru, boxerul român riscă minim doi ani de suspendare, informează Realitatea TV.

Graziela Vâjială, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a fost foarte surprinsă la aflarea veștii.

"Am rămas interzisă, nu pot să cred. Efectiv nu pot să cred că un sportiv atât de mare cu un palmares ca al lui poate să utilizeze așa ceva către sfârșitul carierei. Rămâne de văzut în ce măsură a știut sau nu. Și eu sunt afectiv implicată și nu pot să cred. Am asistat personal la "Gala Bute" și la controlul de atunci. A avut atâtea controale, a fost mereu negativ și dintr-o dată a fost găsit pozitiv", a declarat Vâjială la televiziunea Digisport.

"Se va lucra proba B, dar ea se va lucra în același laborator, în Statele Unite și din aceeași urină. El poate solicita proba B și laboratorul e obligat să-i dea două date când se poate analiza, în funcție de analiza probelor. De obicei nu durează prea mult. Dacă rezultatul va fi pozitiv va primi o suspendare de 4 ani conform noilor reguli. În mod normal proba B confirmă primul rezultat", a încheiat Vâjială pentru sursa amintită.

Mai multe articole despre:
box Lucian Bute depistat pozitiv