MENIU

Ce reacție a avut Cristian Tudor Popescu după victoria Simonei Halep

Simona Halep (locul 3 WTA) va juca finala turneului de la Madrid, după ce a trecut în semifinale de Belinda Bencic. Dacă va câștiga turneul din capitala Spaniei, sportiva în vârstă de 27 de ani va reveni pe locul 1 mondial.

Simona Halep (locul 3 WTA) s-a calificat în finala turneului de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare de 7.021.128 dolari, după ce a învins-o pe elveţianca Belinda Bencic (locul 18 WTA), în trei seturi, scor 6-2, 6-7, 6-0.

Cristian Tudor Popescu a analizat meciul Simonei Halep.

"N-am crezut că Simona poate pierde meciul, nici după ratarea setului secund. Bencic a avut o anumită disperare în joc, în care știa că resursele ei sunt reduse, sub cele ale Simonei. Când știi asta, ești foarte crispată și foarte înverșunată.

Bencic avea o voință rea. După un punct, a strâns pumnul și s-a uitat spre Simona după o minge lovită cu rama. Nu strângi pumnul și faci semn de victorie când lovești în halul ăla cu rama sau când mingea atinge banda! Așa mi-am dat seama că e crispată, îngrijorată în ceea ce privește un meci lung.

Ce soluții mai avea Bencic în decisiv? Fie să lovească tare, fie să pună scurte. Așa se întâmplă când nu te mai țin picioarele pentru raliuri”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi Sport.

Apoi a continuat: "Nu am absolut nicio preferință pentru finală. Sunt două jucătoare puternice, cu lovituri de baros, dar Simona le știe pe amândouă și, după părerea mea, această finală nu va fi decisă de Bertens sau de Stephens, ci e Simona. Dacă își menține această formă arătată la Madrid, Simona nu poate pierde finala”.

Adversara Simonei Halep se va decide după duelul Sloane Stephens (8 WTA) - Kiki Bertens (7 WTA), care va avea loc în această seară.