MENIU

Ce a spus Marius Dunca după ce a aflat că Andreea Răducan a câştigat alegerile de la FRG

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat, vineri, că Andreea Răducan, aleasă în funcția de președintă a Federației Române de Gimnastică, a primit un vot de încredere uriaș, dar în același timp și o mare responsabilitate.

"A fost un singur candidat, Andreea Răducan, iar votul a fost aproape în unanimitate, probabil că cineva a greșit (n.r. — un vot a fost anulat) pentru că altfel erau 43 din 43. O felicit pe Andreea Răducan pentru că a fost aleasă în funcția de președintă și îi transmit că are în mine un partener de nădejde. Este un vot de încredere uriaș primit azi, dar și o mare responsabilitate. Noi toți cei din afara sportului ne așteptăm ca federația să ia 10 medalii, chiar dacă participă cu 9 sportivi. Pentru că noi o să fim mereu nemulțumiți, întotdeauna ne dorim mai mult. Există potențial, chiar dacă au plecat antrenori în străinătate. Mai sunt destui. Mai avem o șansă și sper să o fructificăm pentru că gimnastica este poate ramura sportivă cea mai iubită. Ofer tot sprijinul pentru ca gimnastica să o ia în direcția potrivită. Pentru că federația are toate ingredientele necesare pentru a obține rezultatele pe care le-a avut odată", a spus Dunca, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că gimnastica românească va realiza din nou performanțe, chiar dacă acum traversează un moment mai dificil. "Federația Română de Gimnastică este federația care ne-a adus cea mai mare glorie în întreaga lume și sunt convins că ne va mai aduce multe performanțe. Ați demonstrat că puteți fi primii în lume și cu siguranță veți fi din nou. Îl felicit pe președintele Adrian Stoica pentru că a reușit să ducă această federație acolo unde îi este locul, chiar dacă acum trece printr-un moment dificil. Nu căutăm vinovați, pentru că dacă o facem atunci vom vedea că și noi toți avem o parte mai mică sau mai mare de vină pentru ce se întâmplă în lumea sportului. Noi toți, cei implicați, trebuie să găsim soluții, iar generația tânără vine cu dorința de a face o schimbare și are și energia necesară pentru a o face", a adăugat Marius Dunca.

Fosta campioană mondială și olimpică Andreea Răducan a fost aleasă, vineri, în funcția de președintă a Federației Române de Gimnastică, fiind votată în majoritate de membrii afiliați prezenți la Adunarea Generală de alegeri organizată la sediul Ministerul Tineretului și Sportului.

Andreea Răducan a câștigat mandatul pentru legislatura 2017-2021 cu 42 de voturi pentru, unul fiind anulat. La ședința Adunării Generale au participat 43 dintre cei 51 de membri afiliați ai FRL, la alegeri fiind prezent și ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca.

Fosta gimnastă îi urmează în funcție lui Adrian Stoica, acesta fiind președintele Federației Române de Gimnastică în ultimii 11 ani.