MENIU

Ce a spus Florin Mergea după ce el şi Tecău au câştigat la dublu turneul BRD Năstase Țiriac Trophy

Jucătorul de tenis c a declarat, luni, într-o conferință de presă, că și-a dorit de mult timp să câștige împreună cu Horia Tecău turneul BRD Năstase Țiriac Trophy, precizând că victoria din finala de dublu este un vis împlinit.

"Nu a fost o săptămână ușoară. De multe ori m-am gândit cum este o finală aici, la BRD Năstase Țiriac Trophy. Mă gândeam că va fi cu arena plină și pe altă vreme, dar nu au fost condiții ușoare. Dar ne-am dorit acest rezultat împreună și până la urmă, indiferent de factori, am fost pregătiți azi. Îmi doresc de mult acest trofeu și încerc să savurez acest moment. Ne dorim de mult timp să câștigăm acest trofeu, e un vis împlinit pentru noi. Poate e ultima ediție, nu știu, important e că am câștigat azi", a spus el.

Mergea speră ca turneul BRD Năstase Țiriac Trophy, cedat pentru doi ani la Marbella, să revină la București. "Îmi pare rău că nu va mai fi acest turneu anul viitor. Cred că este unul dintre evenimentele foarte importante pentru tenisul românesc de care avem nevoie toți. Să sperăm că se va duce o luptă pe anumite planuri ca să aducem înapoi acest turneu. Ce va ține de noi vom face în continuare", a adăugat Florin Mergea, preluat de Agerpres.

Partenerul său de dublu, Horia Tecău, a declarat în aceeași conferință de presă, că BRD Năstase Țiriac Trophy este un turneu special. "E o experiență pe care ne-am dorit-o de foarte mult timp. Aici este un turneu special pentru noi. Este primul turneu din circuitul ATP la care am participat. Am primit wild card-uri când eram copii ca să putem juca la acest turneu. Din păcate nu am reușit să jucăm împreună foarte bine în ceilalți ani și între timp am avut parteneri diferiți. Iar ca să ne întoarcem acum împreună și să câștigăm BRD Năstase Țiriac Trophy înseamnă foarte mult. Este un vis împlinit pentru noi de când eram copii. Și s-a întâmplat la această ediție, care e una specială. Acest turneu e un pas important, poate vom juca împreună în viitor, nu știm deocamdată. Dar mă bucur că am trăit această experiență alături de Florin", a spus Tecău.

El a adăugat că ploaia le-a pus ceva probleme, dar cu toate acestea au reușit să fie pregătiți pentru a juca finala. "A fost o situație mai incomodă, pentru care nu suntem obișnuiți. Dar am făcut totul pentru a fi pregătiți să jucăm în orice moment. De două zile suntem pregătiți să jucăm în fiecare oră. A plouat mult, azi m-am trezit la 6 dimineața, ca să fiu apt de joc. Mă bucur că am avut totuși parte de o portiță de vreme bună ca să putem termina meciul început ieri", a explicat Tecău.

Tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat titlul de dublu la ultima ediție a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy (ATP), luni, la Arenele BNR din București, după ce au dispus cu 7-5, 6-4 în finală de perechea Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia).

Mergea și Tecău, principalii favoriți, s-au impus după 73 de minute, după ce primul set s-a disputat duminică (7-5, în 40 de minute), iar al doilea s-a desfășurat luni.

Mergea (13 ATP la dublu) și Tecău (5 ATP la dublu) sunt la primul lor turneu împreună după o lungă perioadă, pentru Horia fiind prima finală din acest an, iar pentru Florin a doua.

România a avut pentru al cincilea an consecutiv un reprezentant în finala de dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy.

Învingătorii au fost răsplătiți cu 25.070 de euro și 250 de puncte ATP, iar învinșii au fost recompensați cu 13.170 euro și 150 de puncte ATP.

Mai multe articole despre:
Tecau Mergea BRD Năstase Ţiriac Trophy