MENIU

Ce a scris presa din Franţa, naţiune pe care o vom întâlni la Euro 2016, după România-Spania 0-0

România şi Spania au încheiat la egalitate (0-0), duminică seaară, într-un meci amical disputat la Cluj.

Francezii de la L'Equipe au lăudat jocul prestat de reprezentativa condusă de Anghel Iordănescu.

"După tristul egal contra Italiei (1-1), Spania a fost ţinută pe loc cu un alt egal enervant în România (0-0). Puţin îngrijoraţi, aliniind o echipă secundă, La Roja a suferit uneori în faţa surprinzătorilor români.

La rândul lor, aceştia din urmă au suferit în primele zece minute, dar Tătăruşanu a oprit încercările lui Pique şi Pedro (10 şi 11), înainte de a fi din nou bine poziţionat la un şut al fundaşului barcelonez (47). În faţă, Stanciu s-a distins şi l-a încercat pe Iker Casillas de mai multe ori. Adversară a Franţei la Euro, această Românie e greu de clintit", au scris francezii, citaţi de Digisport.

Stelistul Nicuşor Stanciu i-a impresionat pe jurnaliştii din Hexagon:

"În faţa Lituaniei, evoluţia sa tumultuoasă a sedus ţara şi pe selecţioner. Astfel că a fost ttularizat împotriva dublei campioane europene şi a confirmat. Mijlocaşul ofensiv al Stelei a avut a fost foarte prezent în ofensivă, obligându-l pe Casillas la două parade, în '28 şi '33. Căutând mereu spaţii, el a trimis un lob de la 45 de metri într-o situaţie de 3-2, în minutul '76. A fost singura lui decizie greşită în această seară".

Franţa, gazda Euro 2016, şi România vor deschide turneul final pe data de 10 iunie.

Mai multe articole despre:
România EURO 2016