MENIU

Ce a decis justiţia franceză în privinţa turneului Roland Garros

<p>Roland Garros</p>

Consiliul de Stat, cea mai înaltă jurisdicție administrativă din Franța, a anunțat luni anularea suspendării permisului de construcție pentru extinderea complexului Roland Garros, care găzduiește al doilea turneu de tenis de Mare Șlem al anului revocând astfel o hotărâre a Tribunalului administrativ.

Lucrările de extindere a complexului de tenis de la Porte d'Auteil pot deci să fie reluate în așteptarea judecății pe fond, prevăzută înainte de sfârșitul anului.

Pe 24 martie anul acesta, o hotărâre a Tribunalului administrativ, sesizat de mai multe asociații opozante, a suspendat autorizația de construcție dată de Federația franceză de tenis (FFT) cu câteva luni înainte, conform agerpres.

FFT are în proiect construirea unei arene în perimetrul sitului de sere de la Auteuil, într-o zonă în care se află astăzi serele tehnice considerate fără valoare arhitecturală.

FFT este deci liberă să reia lucrările întrerupte la începutul anului 2016, în așteptarea judecății pe fond a Tribunalului administrativ, care ar trebui să aibă loc în următoarele săptămâni.

Mai multe articole despre:
Roland Garros