MENIU

Campionatul Național de Judo U 23! 170 de jucători au fost prezenți la competiție

170 de judoka s-au confruntat la Pitești ca să își demonstreze talentul și măiestria. Acolo s-a desfășurat Campionatul Național sub 23 de ani. Atât băieții, cât și fetele s-au luptat cu înrâncenare pentru medalii. Cei mai buni au șansa să ajungă în loturile olimpice. 

Luptele au fost intense, iar tinerii s-au străduit să arate cât de buni sunt.

Nu doar băieții au fost la înălțime. Și fetele au venit pregătite.

"Cei care s-au bătut astăzi sunt cei care îi amenință pe cei din lotul olimpic cu eliminarea, în sensul bun al cuvântului. Adică în funcție de performanțele lor se pot califica în loturile olimpice masculin sau feminin.", spune Cozmin Gușă, președinte FR Judo. 

Alegerea Piteștiului pentru organizarea campionatului nu a fost una întâmplătoare. Orașul are mulți judoka buni, inclusiv un campion mondial la cadeți.

"Argeșul este un centru puternic. Aici ființează și centrul de pregătire olimpică până în 18 ani. Iar cei mai buni care dovedesc pe parcursul stagiaturii aici la Pitești la centrul de pregătire sunt trecuți și promovați la lotul de tineret, lotul național olimpic de tineret și lotul olimpic masculin și feminin.", spune Emilian Rabolu, organizator.


La nivel mondial sunt aproximativ 25 de milioane de sportivi legitimați. România are doar 4.000, însă mulți sunt talentați așa că sunt șanse ca echipa noastră să câștige măcar o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Mai multe articole despre:
judo video campionat de judo