MENIU

Campionatul Mondial de Rugby 2015. Primul XV al României pentru meciul cu Franța

Selecționerul Lynn Howells a anunțat luni primul XV al României pentru meciul cu Franța, ce va avea loc miercuri la Cupa Mondială 2015 din Anglia, informează un comunicat al Federației Române de Rugby.

Naționala de rugby a Romaniei se pregătește pentru primul său meci în Grupa D a Cupei Mondiale. Stejarii vor întâlni miercuri, 23 septembrie, de la ora 22,00, pe Stadionul Olimpic din Londra, vicecampioana mondială, Franța.

Antrenorul Lynn Howells a anunțat luni echipa pentru jocul de miercuri. "În orice competiție cel mai important este primul meci, iar la noi va fi cu Franța. Am avut o perioadă bună de pregătire și sperăm ca asta să se vadă în acest meci", a declarat tehnicianul.

Primul XV: 1. Mihai Lazăr, 2. Otar Turașvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan), 9. Florin Surugiu, 10. Dănuț Dumbravă, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Horațiu Pungea, 19. Ovidiu Toniță, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Ionuț Botezatu, 23. Csaba Gal.

În mare, componența echipei este similară cu cea care a intrat în teren în meciul test disputat la București, cu Tonga (16-21). Singura schimbare este la linia întâi, unde pilierul Mihăiță Lazăr revine în primul XV, în timp ce Andrei Ursache trece pe bancă. În ce privește banca de rezerve, sunt două modificări față de meciul cu Tonga, Ovidiu Toniță și Stelian Burcea luându-le locul lui Marius Antonescu și Daniel Carpo.

La conferința de presă organizată luni, pentru a face anunțul oficial, au participat jucătorii Mihai Macovei, căpitanul României, Valentin Calafeteanu și Mihăiță Lazăr.

"În ultima vreme mi-am îmbunătățit mult tehnica la grămadă și am lucrat marginile. Ne dorim să facem un meci bun cu Franța", a spus Lazăr, campion în Hexagon în 2013 cu echipa Castres.

În Grupa D, România va mai întâlni pe 27 septembrie, pe Wembley, naționala Irlandei, deținătoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, echipa Canadei, iar ultimul meci din grupă îl va susține pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei.

Sursa: Agerpres