MENIU

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Francezii au declanșat o adevărată nebunie după meciul cu Belgia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Calificarea în finală i-a scos pe fanii francezi în stradă! A fost nebunie, marți noapte, în Franța, după ce reprezentativa ”cocoșului galic” s-a calificat pentru a treia oară, în ultimii 20 de ani, în ultimul act al Cupei Mondiale.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Franța a învins Belgia cu 1-0 și s-a calificat după o pauză de 12 ani, în finala Cupei Mondiale din Rusia. Mai mult de 20.000 de fani au vizionat meciul cu Belgia pe un ecran gigant amplasat în fața Primăriei, informează, potrivit realitateasportiva.net.

La finalul partidei, s-a declanșat fiesta pe străzile din capitala Franței. Bucuria suporterilor francezi a fost una de nedescris. Apoi, mulțimea s-a adunat pe celebrul bulevard Champs-Elysees, unde au cântat și dansat de bucurie până dimineață.

Franța învinge Belgia cu 1-0 și ajunge în FINALA Campionatului Mondial din Rusia. Macron, în extaz

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Franța ajunge pentru a treia oară în finala Campionatului Mondial și speră să reediteze performanța din 1998 când au devenit campioni mondiali. Atunci s-au impus cu 3-0 în fața Braziliei, acum vor întâlni Anglia sau Croația. Semifinalişti în 1986, belgienii au visat la prima lor finală mondială, dar nu au găsit resurse să treacă de echipa lui Didier Deschamps.

Franța a învins la limită Belgia, 1-0, și e prima finalistă a Mondialului din Rusia. Unicul gol al partidei a fost reuști de Samuel Umtiti, în minutul 51.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 96. Final de meci. Nimic nu s-a mai putut schimba pe final. Ocazie uriașă tot pentru Franța, în timp ce Belgia nu s-a apropiat de careul francez.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 91. Sunt 6 minute de prelungire! Belgia se zbate să reediteze revenirea din meciul cu Japonia, dar efortul lor pare în van. Franța ține mingea departe de terenul lor.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 88. Lovitură liberă pentru Belgia. Centrează de Bruyne și mai mulți belgieni trec la un pas de gol. O nouă ocazie Lukaku

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 85. Schimbare la Franța: Steven Nzonzi în locul lui Olivier Giroud. Franța trage de timp și Matuidi cere și el să fie schimbat după o ciocnire

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 80  Șut fenomenal de la 20 de metri al belgianului Witsel, dar bomba este respinsă în lateral de portarul Franței.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 77 Franţa atacă, dar lovitura de cap a lui Paul Pogba nu găsește poarta.

Mbappe prea rapid pentru a fi fotografiat, scrie site-ul FIFA

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 75 Belgia atacă prin Kevin De Bruyne. Totuși, finalizarea acestuia nu schimbă tabela.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 68 Franţa avansează în atac și Olivier Giroud reușește să tragă, dar șutul său ratează ținta.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 65-66. Ocazii bune pentru Belgia: centrare Mertens și Fellaini reia cu capul puțin pe lângă poartă

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 64. Meciul se temperează, în favoarea Franței. Eden Hazard (Belgia) ia cartonaș galben.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 60. Schimbare la Belgia: Iese Mousa Dembele, intră Dries Mertens.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 57. Se înmulțesc ocaziile de gol pentru Franța, deși Belgia este obligată să revină în atac. Belgia a reușit să se redreseze de la 0-2 cu Japonia

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 53. Lovitură liberă pentru Franța din colțul careului. Execută Griezmann 

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 52 GOOOOL FRANȚA! Cocoșul galic deschide scorul. Umtiti, jucătorul Barcelonei, marchează cu capul după o centrare din corner

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 50. Giroud are o șansă mare de gol, preia în careul mare, se întoarce și trage spre poartă, dar minge este respinsă

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 48. Ratare Belgia, prin Lukaku

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Min. 46. Repriza a doua începe cu un atac pe partea dreaptă al Belgiei, urmat imediat de un răspuns pe măsură al Franței.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Franța - Belgia 0-0 la pauză. Statistica primei reprize:

Franța - Belgia min 45. O ultimă ocazie pentru Belgia în prima repriză: Lukaku este lovit de minge la 5-6 metri de poarta adversă, nu se aștepta ca fundașii francezi să lase mingea să ajungă la el 

Franța - Belgia min 39. Lovitură liberă pentru Franța de la aprox. 25 de metri de buturile lui Curtois. Șut în zid al lui Griezmann

Franța - Belgia min 39. Pavard singur în dreapta porții, trage periculos, dar portarul Belgiei respinge în corner. Cea mai mare ocazie de gol de până acum

Franța - Belgia min 36. Pătrundere în forță a lui Griezmann plecată din propria jumătate, dar finalizată cu un șut slab

Franța - Belgia min 30. Două ratări mari ale francezilor: prima prin Giroud (cu capul), a doua a lui Mbappe

Franța - Belgia min 22. Ocazie uriașă pentru Belgia, șut puternic pe colțul porții al lui Toby Alderweireld, respins in extremis.

Franța - Belgia min 19. Două ocazii mari ale belgienilor: șut peste poartă a lui Hazard, urmată de o centrare în fața porții franceze, Fellaini la un pas de gol

Franța - Belgia min 18. Primul șut pe poartă al francezilor îi aparține lui Matuidi, șut puternic reținut de Courtois

Franța - Belgia min 15 Prima mare ocazie a meciului îi aparține belgianului Hazard, care trage puțin pe lângă poartă din interiorul careului de 16 metri

Franța - Belgia min 15. Acțiune de contraatac a Belgiei, oprită de fundașii francezi. 

Franța - Belgia min 13. Minge în adâncime pentru Mbappe, dar portarul belgian reține mingea din picioarele francezului.

Franța - Belgia min 11. Serie de două ocazii ale francezilor, fără să pună în pericol în mod serios poarta lui Courtois 

Franța - Belgia min 6. Pătrundere periculoasă pe partea stângă a lui Hazard și centrare în careul mic. Primul corner pentru belgieni

Franța - Belgia min 4 primul atac al Belgiei, periculos. De Bruyne la un pas să scape singur cu portarul francez.

Franța - Belgia min 3. Belgia nu a atins încă balonul, francezii pasează continuu și dau senzația că este echipa mai decisă să se impună.

Franța - Belgia min 1. Franța are lovitura de start și începe în forță printr-o incursiune pe partea dreaptă a lui Mbappe cu o centrare în fața porții.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. UPDATE: Selecționerii Didier Deschamps și Roberto Martinez au anunțat echipele de start:

Franța: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Pogba, Kante, Matuidi, Mbappe, Giroud, Griezmann

Belgia: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Chadli, Fellaini, Dembele, Witsel - De Bruyne, Lukaku, Hazard

 

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. UPDATE: Franța și Belgia au o lungă istorie a confruntărilor directe: cele două echipe s-au întâlnit de 73 de ori, iar Belgia s-a impus în 30 de meciuri, în timp ce Franța a reușit doar 24 de victorii.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Mai jos vă prezentăm marile atu-uri avute de naţionalele lui Didier Deschamps şi Roberto Martinez, în viziunea FIFA. Mai multe detalii pe fifa.com. 

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. UPDATE: Cum vede presa din Franța

 
 
 
 

 

  •  
  •  
 

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Franţa: Versatilitatea

Nu cu mult timp în urmă, Didier Deschamps a fost criticat pentru faptul că "Les Bleus" au o mie de feţe şi nicio identitate. În fapt, această aparentă carenţă s-a transformat într-un veritabil atu la Mondialul din Rusia. În grupe, Franţa a fost formaţie pragmatică, apoi contra Argentinei s-a transformat într-o formaţie extrem de spectaculoasă, pentru ca împotriva Uruguayului să fie extrem de solidă defensiv şi de o eficienţă maximă. Trei echipe diferite ale Franţei? Nu, aceeaşi, dar capabilă să interpreteze partituri diferite, scrie digisport.ro.

Franţa ştie cum să îşi adapteze stilul în funcţie de adversar, iar această abilitate este una extrem de rară în fotbalul actual. "Les Bleus" pot să joace 4-3-3 un meci, pentru ca în următorul să treacă la 4-2-3-1. Într-unul Deschamps poate să se folosească de statura şi detenta lui Giroud, pentru ca în altul să mizeze pe viteza lui Mbappe, care poate destabiliza orice apărare. Aşa cum am văzut în timpul acestui turneu final, nu există echipă slabe, chiar şi giganţi ca Spania sau Germania chinuindu-se încercând să îşi facă jocul lor obişnuit. Posesia nu asigură însă victoriile, dar opţiunile multiple da. Iar Franţa are din plin variante.

2 şuturi pe poartă a avut Franţa contra Uruguayului, echipa cu cea mai bună defensivă de la Mondial, ambele având acelaşi rezultat: mingea a poposit în plasa porţii lui Muslera

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Belgia: spiritul de echipă

Belgienii au sosit în Rusia cu unul dintre cele mai bune loturi, însă cel mai mare succes e că au reuşit să stabilească nişte conexiuni excelente între marile vedete ale echipei. Acest lucru poate să pară banal, dar e de o importanţă capitală, în condiţiile în care în trecut nu a fost mereu aşa. Forţa grupului şi bucuria de a juca împreună s-au văzut în două momente cheie: când au fost conduşi de Japonia cu 2-0 şi apoi în sferturi, cu Brazilia.

Trioul magic Eden Hazard, Kevin de Bruyne şi Romelu Lukaku a ieşit la rampă de fiecare dată a fost nevoie de el. Dar, dincolo de ei, Belgia joacă precum o echipă, lucru relevat şi de faptul că nu mai puţin de 9 marcatori diferiţi şi-au trecut numele pe tabela de marcaj la turneul final. Fiecare îşi joacă partea lui, spre binele echipei.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Anunţul de ultimă oră făcut de preşedintele UEFA

"Nu sunt surprins, deoarece fotbalul este organizat diferit în Europa. Există mai multă infrastructură, mai mult staff tehnic. Noi lucrăm într-un mod total diferit şi această diferenţă va creşte tot mai mult în fiecare an", a declarat Ceferin în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o luni, la Riga, capitala Letoniei.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Programul meciurilor de azi

Semifinale:
10 iulie, ora 21:00 Franța - Belgia (Sankt Petersburg) TVR 1, TVR HD
11 iulie, ora 21:00 Croația - Anglia (Moscova/Lujniki) TVR 1, TVR HD

Locul 3:
14 iulie, ora 17:00 - echipa învinsă în semifinala 1 - echipa învinsă în semifinala 2 (Sankt Petersburg) TVR 1, TVR HD

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Când are loc finala?

15, iulie, ora 17:00 - câștigătoarea semifinalei 1 - câștigătoarea semifinalei 2 (Moscova/Lujniki) TVR 1, TVR HD

CM 2018. Facem şi noi senzaţie la Cupa Mondială. Surpriză, dar România e prima în top

Jurnaliştii de la "The Guardian" au realizat un top al celor mai frumoase meciuri din istoria Cupei Mondiale. Surprinzător, dar ziariştii acestei publicaţii au ajuns la concluzia că meciul România - Columbia 3-2, de la Cupa Mondială 1994, a fost cel mai spectaculos din istiria CM.

"Întreabă 1.000 de fani ai fotbalului care este cel mai tare meci pe care l-au văzut în viaţa lor şi vei primi 1.000 de răspunsuri diferite. Niciunul nu va fi, însă, cel corect. Există un singur răspuns raţional pentru această întrebare: este vorba despre meciul din optimile Cupei Mondiale din 1994 dintre România şi Argentina", începe articolul celor de la The Guardian, preluat de digisport.ro.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 // Ţara care are cele mai mari şanse să devină campionă!!!

Reprezentativa Belgiei a învins echipa Braziliei cu scorul de 2-1 (2-0), vineri seara, la Kazan, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, fază în care va înfrunta Franţa.

''Diavolii roşii'' au făcut meciul perfect în faţa cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu, şi s-au impus prin autogolul marcat de Fernandinho (13) şi reuşita lui Kevin De Bruyne (31), în timp ce pentru Selecao a înscris Renato Augusto (76).

Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Brazilia, care a încheiat ediţia trecută pe locul 4, după 1-7 cu Germania în semifinale şi 0-3 cu Olanda în finala mică, se opreşte de data aceasta în sferturi, scrie Agerpres.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 se apropie de final, iar motanul Ahile a prezis, fix la începutul meciurilor, corect câştigătoarea din primul meci, Rusia vs Arabia Saudită (scor 5 - 0). Mai mult, în 2010 caracatiţa Paul a ales echipa câştigătoare în 12 din 14 meciuri la World Cup. Acum, în 2018, avem la dispoziţie şi unelte high-tech care pot prezice cine va câştiga CM 2018.

Un grup de cercetători din Germania şi Belgia a folosit un robot bazat pe AI care a agregat date din multe surse - precum locul în clasamentul FIFA al unei echipe, populaţia ţării, PIB-ul, informaţii despre jucători - pentru a vedea ce ţară are cele mai mari şanse să câştige Rusia 2018. 

După 100.000 de simulări, algoritmii au răspunsul: câştigătoarea va fi, cel mai probabil, Spania. Următoarele echipe alese de AI, enumerate descrescător în funcţie de şansele pe care e au de a câştiga World Cup 2018, sunt: Germania, Brazilia, Franţa, Belgia (o surpriză, am spune) sau Argentina.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 Ţinând cont că Germania, Brazilia şi Argentina au fost eliminate, au mai rămas doar Belgia şi Franţa. În cazul în care credem în aceste predicţii se poate spune, aşadar, că semifinala de marţi, 10 iulie, va fi cea care ar putea da câştigătoarea Campionatului Mondial de Fotbal 2018.

În premieră pentru un Campionat Mondial, ediţia 2018 vine şi cu o noutate tehnologică: arbitrajul video, testat deja în mai multe competiţii importante.

Timp de o lună, microbiştii vor avea posibilitatea de a urmări 64 de meciuri la capătul cărora va fi desemnată cea de-a 21-a campioană a lumii. Ultima ediţie de Campionat Mondial a avut loc în Brazilia, în 2014.

Croația a eliminat Rusia la 11 metri, după un meci de infarct în sferturile CM 2018

Croaţii au egalat pe finalul primei reprize, când Kramaric a trimis cu capul în plasă centrarea lui Mandzukic (39).

La reluare, echipa lui Dalic a încercat să îşi impună jocul, dar oportunităţile care au apărut nu au fost concretizate. Kramaric (52) a reluat spectaculos din foarfecă, dar fără probleme pentru Akinfeev. Perisic (60) a ratat o mare ocazie, şutul său din careu lovind bară.

''Sbornaia'' a avut şi ea câteva incursiuni, dar mingea trimisă cu capul de Dziuba (62) nu i-a pus probleme lui Subasic, iar Erohin (72) a trimis mingea peste poartă cu capul.

Modric şi Vrsaljko (76) au avut şuturi blocate de apărarea rusă, iar la ultima ocazie înainte de prelungiri, Subasic a respins şutul la colţul scurt tras din unghi de Smolov (90+4).

Fundaşul Vida a adus Croaţia în avantaj în min. 101, cu o lovitură de cap, mingea strecurându-se în poartă deviată şi de Corluka.

Croaţii au făcut pasul înapoi, iar echipa lui Cercesov a dat curs invitaţiei, însă Subasic (112) a prins şutul puternic al lui Kuziaev. Subasic nu a mai avut ce face în min. 115, la lovitura de cap a brazilianului naturalizat Mario Fernandes, din centrarea lui Dzagoev. Rusia a vizat chiar victoria înainte de şuturile din punctul cu var, dar Subasic a fost la post la şutul lui Zobnin (119).

La loviturile de departajare, fiecare portar a apărat câte un şut (Smolov, respectiv Kovacic), dar diferenţa a fost făcută de ratarea lui Mario Fernandes şi de şansa avută de Modric, mingea sa fiind atinsă de portarul Alinfeev. În optimi, Subasic apărare trei penalty-uri, iar Akinfeev două.

''Sbornaia'' nu mai jucase sferturi de finală la o Cupă Mondială din 1970, ca URSS, când a pierdut cu Uruguayul (0-1). Cel mai bun rezultat al său a fost în 1966, când a ocupat locul 4.

Croaţia a pierdut de fiecare dată când a întâlnit echipa ţării gazdă la Cupa Mondială până acum, 1-2 cu Franţa în semifinalele ediţiei 1998 şi 1-3 cu Brazilia în 2014, deşi a condus de fiecare dată. Croaţii au marcat în fiecare din ultimele lor nouă meciuri jucate la Cupa Mondială.

Citește și:

Meci de infarct! Belgienii au revenit în prelungiri la CM 2018

Sferturile CM 2018. Franța și-a "zdrobit" adversara și se apropie de FINALA CM 2018

Brazilia, lovită dur de belgieni! Neymar și echipa au trimis Belgia în SEMIFINALELE CM 2018

Campionatul Mondial de Fotbal 2018: "Sunt omul cel mai mândru de pe Pământ".

Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Au fost marcate 42 goluri marcate în 17 meciuri, pentru o medie de 2.47 goluri pe meci.

6 goluri
4 goluri
3 goluri
2 goluri
1 gol