MENIU

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mexic - Camerun, scor 1-0, în grupa A

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ce se întâmplă la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Reprezentativa Mexicului a învins, vineri, la Natal, cu scorul de 1-0 (0-0), selecţionata Camerunului, într-un meci contând pentru grupa A a competiţiei, în care mexicanii au avut două goluri anulate. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Unica reuşită a meciului a fost semnată de Oribe Peralta, în minutul 61.

Mexicanii au trimis mingea în poartă în minutul 12, dar arbitrul a anulat golul, pentru ofsaid. Reluările nu au confirmat poziţia de ofsaid a atacantului Giovani Dos Santos. Un al doilea gol al mexicanilor a fost anulat în minutul 30, în urma unui corner, şi tot pentru ofsaid. Nici de data aceasta reluările nu au confirmat poziţia de ofsaid a marcataorului, acelaşi Giovani Dos Santos.

Mexic: Ochoa - Rodriguez, Rafael Marquez, Moreno - Herrera (Salcido '90+2), Guardado (Fabian '69) - Aguilar, Vazquez, Layun - Peralta (Hernandez '73), Giovani Dos Santos. Antrenor: Miguel Herrera.

Camerun: Itandje - Djeugoue (Nounkeu '46), Nkoulou, Chedjou, Assou-Ekottu - Mbia, A.Song (Webo '79), Enoh - Moukandjo, Eto'o, Choupo-Moting. Antrenor: Volker Finke.

Cartonaşe galbene: Moreno '57 / Nounkeu '77

Arbitrii: Wilmar Roldan (Columbia) - Humberto Clavijo (Columbia), Eduardo Diaz (Columbia) - Norbert Hauata (Tahiti);

În celălalt meci al grupei A, disputat, joi, Brazilia a învins Croaţia, scor 3-1.

Clasament: 1. Brazilia - 3 puncte (1 joc), 2. Mexic - 3 puncte (1 joc), 3. Camerun - 0 puncte (1 joc), 4. Croaţia - 0 puncte (1 joc).

Etapa următoare programează, la 17 iunie, meciurile Brazilia - Mexic şi Camerun - Croaţia.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fără curent în Coasta de Fildeș

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Partea de nord a Coastei de Fildeş a rămas fără curent electric în timpul meciului de deschidere de la Cupa Mondială din Brazilia, spre consternarea iubitorilor de fotbal, informează AFP.

"Aveam instalat un ecran uriaş. Ne pregăteam să sărbătorim. Şi curentul s-a întrerupt. Tot oraşul este în întuneric", a declarat un suporter ivorian, Moise Balla, care locuieşte în oraşul Man.
"De la ora 20.00 GMT (n.r. - ora începerii meciului dintre Brazilia şi Croaţia) suntem în întuneric. Nu avem nicio şansă să vedem meciul. Suntem dezamăgiţi", s-a plâns şi un locuitor din Ferkessedougou, Hamed Tassambala.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În oraşul Bouake, jumătate din locuitori au fost privaţi de electricitate. Gerard Kone s-a numărat printre locuitorii respectivi. "În momentul în care întreaga lume este concentrată asupra Cupei Mondiale, noi nu am avut imagine la televizor, din cauza întreruperii curentului", s-a plâns el.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Directorul general al Companiei Ivoriene de Electricitate, Dominique Kakou, a declarat că un incendiu a provocat pagube la centrala Azito din Abidjan, unde de asemenea s-a semnalat o întrerupere de curent, pentru scurt timp.

Echipa naţională a Braziliei a învins, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Croaţiei, în grupa A, în meciul de deschidere de la turneul final al Cupei Mondiale.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.. Bucurie în Brazilia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Selecţionerul naţionalei Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a declarat, joi, după victoria din meciul de deschidere de la Cupa Mondială cu reprezentiva Croaţiei, scor 3-1, că jucătorii săi au fost fantastici, informează site-ul oficial al FIFA.

"Jucătorii au fost fantastici. Şi-au păstrat calmul şi au reuşit să întoarcă meciul de deschidere de la Cupa Mondială, ceea ce nu este deloc uşor. Suporterii meritau mult mai mult, suportul fanilor din Sao Paulo a fost extraordinar. Au existat poveşti cum că suporterii din Sao Paulo nu vor fi alături de echipă, dar nu puteam cere mai mult. Croaţia este o echipă bună. Jucătorii lor au abilitatea de a juca mingea în spatele apărării adverse din flancuri. Ei merită felicitaţi pentru cum au jucat", a spus Scolari.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipa naţională a Braziliei a învins, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Croaţiei, în grupa A, în meciul de deschidere de la turneul final al Cupei Mondiale.

Golurile brazilienilor au fost marcate de Neymar '29, '71 din penalti şi Oscar '90+1, în timp ce croaţii au punctat prin autogolul lui Marcelo, în minutul 11.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Jucătorii croaţi au protestat vehement după decizia arbitrului japonez Yuichi Nishimura de a acorda penalti la un duel în careu între Lovren şi Fred. Croaţii au considerat că penaltiul a fost acordat mult prea uşor.

Fundaşul croat Dejan Lovren a declarat, joi, după înfrângerea din meciul de deschidere de la Cupa Mondială, scor 1-3, cu reprezentativa Braziliei, că arbitrajul japonezului Yuichi Nishimura a fost scandalos şi a precizat că FIFA mai bine ar acorda de acum trofeul selecţionatei sud-americane.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. "Ce pot să spun? Sunt trist, îmi vine să plâng. Toată lumea a văzut ce a fost. Este un scandal pentru FIFA. Am discutat de respect la o reuniune înainte de Cupa Mondială, oamenii de la FIFA ne-au vorbit despre asta şi la final ce se întâmplă? Mai bine i-ar da trofeul Braziliei de acum. În rest cred că am făcut un joc bun şi am dovedit că avem calităţile necesare pentru a ne bate cu Brazilia, dar nu şi împotriva a 12 adversari. Trebuie să ţinem capul sus. Cred că ne puem califica în continuare, deşi nu înţeleg cum arbitrul a putut fluiera penalti la acea fază. Am revăzut imaginile la vestiare după meci şi toţi ne punem aceeaşi întrebare", a spus Lovren, informează L'Equipe.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Întrebat de ce a primit cartonaş galben la faza penaltiului, Lovren a răspuns: "Întrebaţi-l pe arbitru. Asta dacă va putea să vă răspundă, deoarece nu vorbeşte limba engleză. Vi se pare normal ca un arbitru de la Cupa Mondială să vorbească engleza?".

Echipa naţională a Braziliei a învins, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Croaţiei, în grupa A, în meciul de deschidere de la turneul final al Cupei Mondiale.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Golurile brazilienilor au fost marcate de Neymar '29, '71 din penalti şi Oscar '90+1, în timp ce croaţii au punctat prin autogolul lui Marcelo, în minutul 11.

Jucătorii croaţi au protestat vehement după decizia arbitrului japonez Yuichi Nishimura de a acorda penalti la un duel în careu între Lovren şi Fred. Croaţii au considerat că penaltiul a fost acordat mult prea uşor.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Neymar, încântat

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Atacantul Neymar a declarat, joi, după victoria din meciul de deschidere de la Cupa Mondială cu reprezentiva Croaţiei, scor 3-1, că debutul naţionalei Braziliei a fost mai bun decât îşi închipuia, informează site-ul oficial al FIFA.
"A fost mai bine decât ne-am închipuit. Speram să câştigăm, dar să debutezi în aşa fel la Cupa Mondială este extrem de îmbucurător", a spus Neymar, care a fost desemnat cel mai bun jucător al întâlnirii.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipa naţională a Braziliei a învins, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Croaţiei, în grupa A, în meciul de deschidere de la turneul final al Cupei Mondiale.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Golurile brazilienilor au fost marcate de Neymar '29, '71 din penalti şi Oscar '90+1, în timp ce croaţii au punctat prin autogolul lui Marcelo, în minutul 11.

Jucătorii croaţi au protestat vehement după decizia arbitrului japonez Yuichi Nishimura de a acorda penalti la un duel în careu între Lovren şi Fred. Croaţii au considerat că penaltiul a fost acordat mult prea uşor.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. O țară, o religie

Brazilia, o ţară în care fotbalul este considerat o adevărată religie, a dat start, joi, Cupei Mondiale, pe fondul grevelor şi manifestaţiilor care ar putea perturba cel mai important eveniment fotbalistic din lume, se arată într-un material realizat de AFP.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Peste un miliard de telespectatori din 200 de ţări vor urmări ceremonia de deschidere programată la ora 21.14, la Sao Paulo. Spectacolul va dura aproximativ 25 de minute şi va fi urmat, de la ora 23.00, de meciul de deschidere, dintre Brazilia şi Croaţia.

Provocarea este imensă pentru Brazilia. Şi nu doar în plan sportiv. În primul rând această ţară va trebui să demonstreze că este capabilă să organizeze un eveniment sportiv major, la patru ani după succesul Cupei Mondiale din Africa de Sud.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Organizatorii vor trebui să risipească primele îndoieli la sosirea spectatorilor la Arena Corinthians din Sao Paulo. Construit în cartierul popular Itaquera, acest stadion va fi testat în această seară la capacitate completă. Lucrările la arenă, care iniţial ar fi trebuit să fie finalizate în decembrie 2013, abia s-au terminat. Lucrările s-au întrerupt de mai multe ori şi pe şantier au murit trei persoane.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciul de deschidere va arăta dacă la Arena Corinthians există eficienţă în aspecte cruciale cum ar fi circulaţia şi orientarea mulţumii de spectatori (n.r. - capacitatea arenei este de 61.600 de locuri), condiţiile de securitate sau accesul echipelor... În ceea ce priveşte deplasarea spectatorilor la stadion, teoretic nu ar trebui să existe probleme, deoarece angajaţii de la metroul din Sao Paulo au renunţat la greva ce ameninţa să perturbe circulaţia în oraş. După o primă acţiune de grevă, care a durat cinci zile şi a produs haos în capitala economică a Braziliei, angajaţii metroului au votat împotriva lansării unei noi greve, în pofida inflexibilităţii autorităţilor faţă de cererea lor de reangajare a celor 42 de grevişti concediaţi.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Tensiuni sociale au avut loc şi în alte oraşe din Brazilia, dintre acestea Rio de Janeiro confruntându-se cu o grevă parţială de 24 de ore pe aeroporturi şi Natal cu o grevă a şoferilor de autobuz.

Pe reţelele de socializare s-au făcut numeroase apeluri la manifestaţii în nouă din cele 12 oraşe care vor găzdui meciuri de la CM.

Ce ar putea să îi facă pe brazilieni să uite de nemulţumirile lor? Victorii frumoase ale echipei lor naţionale, antrenată de Luis Felipe Scolari. Tehnicianul şi elevii săi vor trebui să nu înşele aşteptările a 200 de milioane de "selecţioneri" brazilieni.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

O victorie împotriva Croaţiei ar permite Braziliei să înceapă într-un mod ideal Cupa Mondială.
Şi mai ales, o victorie ar stârni un val de entuziasm de la Natal, Fotaleza şi Recife până la Porto Alegre şi Manaus. Asta şi în contextul polemicilor cu privire la atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar şi a discuţiilor de la Congresul FIFA desfăşurat la Sao Paulo. Un start frumos al Cupei Mondiale ar aduce un aer de sărbătoare.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Doodle special pentru CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Motorul de căutare online Google marchează, joi, printr-un logo special, debutul celei de-a 20-a ediţii a Cupei Mondiale FIFA, care este organizată în Brazilia.

Noul doodle animat se deschide cu o minge galbenă, cu buline verzi - culorile de pe drapelul Braziliei -, care face salturi de la o literă la alta a cuvântului "Google", pentru ca literele să se transforme în suporteri, pe fundalul viu colorat al capitalei Rio de Janeiro, dominată de statuia lui Iisus de pe Muntele Corvocado.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Aceasta este a doua oară când Brazilia găzduieşte acest eveniment, după organizarea Cupei Mondiale la Fotbal din 1950. Brazilia este, totodată, a cincea ţară care găzduieşte pentru a doua oară această competiţie, după Mexic, Italia, Franţa şi Germania.

În 2010, Cupa Mondială FIFA a avut loc în America de Sud şi a fost câştigată de Spania.
Pe 7 martie 2003, FIFA a anunţat că turneul va avea loc în America de Sud pentru prima dată după ce Argentina l-a organizat în 1978, conform politicii sale de a da dreptul de organizare a turneului prin rotaţie diferitelor confederaţii continentale. Pe 3 iunie 2003, Confederaţia Sudamericană de Fotbal CONMEBOL a anunțat iniţial că Argentina, Brazilia şi Columbia doresc să organizeze turneul final, însă, pe 17 martie 2004, asociaţiile CONMEBOL au votat în unanimitate ca Brazilia să fie singura candidată.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mingea oficială a Cupei Mondiale 2014 este Adidas Brazuca. Brazuca este o versiune actualizată a modelului Tango 12, mingea oficială a Campionatului European de Fotbal 2012. Conform specificaţiilor oficiale, Brazuca are un procent de absorbţie al apei de 0,2%, cântăreşte 437 grame şi are o circumferinţă de 69 de centimetri (modelul aprobat de FIFA poate fi între 68,5 şi 69,5 cm).

Tragerea la sorţi pentru calificări a avut loc la Marina da Gloria, în Rio de Janeiro, pe 30 iulie 2011. Ca echipă gazdă, Brazilia s-a calificat automat în turneul final.

 CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. va fi disputată de 32 de echipe de fotbal din toată lumea - singura debutantă fiind Bosnia-Herţegovina, care s-a calificat pentru prima oară ca stat independent.

Începând cu 1930, echipa naţională a României a participat la 7 turnee finale ale Cupei Mondiale de Fotbal. Prima participare a fost chiar în ediţia inaugurală, din 1930, iar cea mai recentă participare a fost în 1998, în Franţa. Cea mai mare performanţă din istorie a României la Cupa Mondială a avut loc la ediţia din 1994, din Statele Unite, unde România a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei.
Echipa naţională de fotbal a României nu s-a calificat la Cupa Mondială FIFA din 2014.
Turneul mondial se va desfăşura pe 12 stadioane din 12 oraşe din Brazilia, alese pe 31 mai 2009 din 18 oraşe candidate. Oraşele selectate sunt: Rio de Janeiro, Sao Paulo, Manaus, Belo Horizonte, Natal, Fortaleza, Curitiba, Salvador, Brasilia, Cuiaba, Recife şi Porto Alegre.
Cupa Mondială de Fotbal 2014 are loc între 12 iunie şi 13 iulie şi va fi transmisă în direct şi de televiziunea română.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 va fi transmisă joi, de la ora 21.00, în direct, la TVR 1, TVR HD şi, online, pe tvrplus.ro. Din 12 iunie până pe 13 iulie, spectacolul fotbalistic de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 va fi difuzat, în direct şi în exclusivitate, la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.

Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR în exclusivitate de la Cupa Mondială FIFA 2014. 59 de studiouri "Mondial 2014" vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile ale competiţiei, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe. Integral şi în direct, internauţii vor putea viziona Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 online pe platforma video a TVR - tvrplus.ro -, care este disponibilă şi pe mobil şi pe tabletă.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. începe, joi, la Sao Paulo, cu meciul Brazilia - Croația.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Doisprezece din cei 21 de lideri mondiali aşteptaţi în Brazilia cu ocazia Cupei Mondiale vor asista, astăzi, la ceremonia de deschidere a turneului şi la primul meci, dintre selecţionata ţării gazdă şi Croaţia, alături de preşedinta braziliană Dilma Rousseff, informează AFP.

În tribuna oficială se vor afla, la Arena Corinthians din Sao Paulo, şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi preşedintele FIFA, Joseph Blatter.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În total, 21 de preşedinţi, şefi de guvern şi capete încoronate se vor afla în Brazilia pentru Cupa Mondială, între care şi liderul rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel şi prinţul Albert de Monaco.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La ceremonia de deschidere vor fi prezenţi următorii lideri mondiali: preşedinta statului Chile, Michelle Bachelet (va asista apoi şi la meciul Chile - Australia, în data de 13 iunie, la Cuiaba); premierul Croaţiei, Zoran Milanovici (va asista şi la meciul Croaţia - Camerun, în 18 iunie, la Manaus); preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa; emirul Qatarului, Tamin Bin Hamad al-Thani; preşedintele Surinamului, Desiré Bouterse; preşedintele Angolei, José Eduardo dos Santos; preşedintele Boliviei, Evo Morales; preşedintele Gabonului, Ali Bongo Ondimba; preşedintele Republicii Congo, Denis Sassou Nguesso, preşedintele Paraguayului, Horacio Cartes; preşedintele Ghanei, John Mahama; preşedintele Uruguayului, Jose Mujica.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Grevă oprită la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.Angajaţii de la metroul din Sao Paulo au votat, miercuri seara, împotriva lansării unei noi greve, care ameninţa să perturbe circulaţia în oraş înainte de meciul de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal, relatează AFP.

După o primă acţiune de grevă, care a durat cinci zile şi a produs haos în capitala economică a Braziliei, angajaţii metroului au votat împotriva lansării unei noi greve, în pofida inflexibilităţii autorităţilor faţă de cererea lor de reangajare a celor 42 de grevişti concediaţi, a constatat un jurnalist al AFP.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014."Facem faţă unui guvern foarte puternic, dar am reuşit să paralizăm cel mai mare oraş din America Latină. Am obţinut creşteri (salariale) importante şi am decis să oprim (acţiunea) în funcţie de limitele noastre", a declarat preşedintele sindicatului, Altino Melo dos Prazeres.

"Vom lupta până la final pentru reangajarea (greviştilor concediaţi)", a adăugat el, precizând că o campanie va fi lansată în acest scop.

Luni, Guvernul a anunţat concedierea a 42 de grevişti.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.Potrivit autorităţilor, angajaţii concediaţi ar fi comis acte de vandalism şi i-ar fi împiedicat să lucreze pe cei care nu participau la grevă.
Presa locală a informat, miercuri, că Guvernul a întocmit o listă cu 300 de angajaţi care ar putea fi concediaţi în caz de reluare a grevei. Un oficial contactat de AFP a dezminţit existenţa unui astfel de plan.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În direct, pe TVR

 Din 12 iunie până pe 13 iulie, spectacolul fotbalistic de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 va fi difuzat, în direct şi în exclusivitate, la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.
Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR în exclusivitate de la Cupa Mondială FIFA, desfăşurată în acest an în Brazilia. 59 de studiouri Mondial 2014 vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile de Campionat Mondial de fotbal, defăşurat în perioada 12 iunie-13 iulie, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.
TVR 1 şi TVR HD vor avea cele mai multe ore de program de la evenimentul verii - câte 200 de ore fiecare, iar TVR 2 va aloca peste 20 de ore transmisiunilor sportive. Integral şi în direct, internauţii vor putea viziona Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 online pe platforma video a TVR - tvrplus.ro - care este disponibilă şi pe mobil şi pe tabletă.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Şase jurnalişti vor comenta de la faţa locului meciurile Cupei Mondiale: Marian Olaianos, Emil Hossu Longin, Bogdan Tomulică, Dragoş Bocanaciu, Florin Mihoc şi comentatorul Radio România Cătălin Cîrnu, care se alătură echipei TVR de comentatori. Narcis Şelaru şi Sorin Hobana vor asigura comentariul unor partide de la Bucureşti, iar Tudor Furdui şi Cristi Mîndru vor fi gazdele studiourilor Mondial 2014, care vor preceda partidele de fotbal.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.
"Din cele 12 oraşe în care se desfăşoară Cupa Mondială în acest an, noi vom acoperi 8 oraşe: Brasilia, Rio de Janeiro, Salvador, Recife, Fortaleza, Natal, Sao Paulo şi Belo Horizonte.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.
Este prima dată când şase comentatori vor avea de acoperit un continent. Ne bazăm pe sprijinul colegilor de la Bucureşti - producătorii, redactorii, comentatorii şi prezentatorii redacţiei sport a TVR. Va fi un superb maraton fotbalistic pentru care ne-am pregătit astfel încât telespectatorii nostri să se bucure cât mai mult. TVR este singura televiziune din România care transmite Cupa Mondială în direct, aşa că fani ai fotbalului vă aşteptăm la TVR!", a declarat Emil Hossu Longin, coordonatorul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive de la TVR.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.
Jurnaliştii Ovidiu Ioaniţoaia şi Dumitru Graur, antrenorii Aurel Ţicleanu şi Mihai Stoichiţă, dar şi internaţionalul Gabi Popescu (participant la CM din ’98) vor fi specialiştii invitaţi la studiourile Mondial 2014 pentru a comenta partidele, şansele de calificare ale echipelor în fiecare fază a campionatului, evoluţii etc.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 are loc pe 12 iunie şi va fi transmisă de TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro în direct de la ora 21.00. De la ora 23.00, prima partidă a Cupei Mondiale - Brazilia-Croaţia - va fi comentată pentru TVR, în direct de la Sao Paulo, de Dragoş Bocanaciu.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Jucătorii de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 care au trecut și prin Liga I

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ousmane Viera Diarrassouba, Constant Djakpa, Alvaro Pereira, Carlo Costly şi Beto sunt singurii fotbalişti care au evoluat în Liga I din cei 736 de jucători selecţionaţi pentru turneul final al celei mai importante competiţii de fotbal, Cupa Mondială, ce va începe, joi, în Brazilia.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.
Fundaşul Ousmane Viera, 27 de ani, este jucătorul care a evoluat cel mai mult în Liga I dintre cei cinci. El a sosit în România în vara anului 2008, la CFR Cluj. Aici a rămas un sezon, apoi a fost împrumutat la Internaţional Curtea de Argeş. Din 2010, după fuzionarea grupării argeşene cu Pandurii, Viera a jucat pentru formaţia din Târgu Jiu, până în vara anului trecut, când a fost transferat liber de contract în Turcia, la Rizespor.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Viera are în palmaresul său o selecţie la echipa naţională a Coastei de Fildeş. Formaţia africană face parte din Grupa C a Cupei Mondiale, alături de naţionalele Columbiei, Greciei, şi Japoniei

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fundaşul stânga Constant Djakpa, 27 de ani, este de asemenea component al naţionalei Coastei de Fildeş. La fel ca Viera, el a făcut parte din lotul echipei Pandurii, însă doar de un sezon, 2007-2008, după ce a fost achiziţionat din Norvegia, de la Sogndal. Apoi, Pandurii l-a transferat în Germania pentru un milion de euro, fotbalistul semnând un contract cu Bayer Leverkusen. În 2009, Djapka a fost împrumutat două sezoane la Hannover 96, iar din 2011 s-a transferat la Eintracht Frankfurt.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.
La prima reprezentativă, Djapka a debutat în 2007, pe vremea când juca în România, şi are cinci selecţii.

Fundaşul stânga Alvaro Pereira, 28 de ani, reprezintă unul dintre cele mai de succes transferuri efectuate de CFR Cluj, club care a plătit 2,5 milioane de dolari pentru el formaţiei Argentinos Juniors. După un sezon petrecut în Liga I, 2008-2009, în care s-a remarcat şi prin evoluţiile din Liga Campionilor, Pereira a fost transferat de FC Porto pentru 4,5 milioane de euro. În Portugalia, el a stat doi ani, înainte de a face pasul în Serie A, la Internazionale Milano, pentru 10 milioane de euro, din care 20 la sută au revenit ardelenilor, conform contractului avut cu FC Porto. De la începutul lui 2014, Alvaro Pereira este împrumutat la Sao Paulo pentru un an şi jumătate.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Pereira este unul dintre jucătorii de bază ai naţionalei din Uruguay, pentru care a fost selecţionat de 56 de ori. Debutul său în prima reprezentativă a avut loc în 19 noiembrie 2008, cu Franţa (scor 0-0), când de asemenea juca în Liga I. Uruguayul face parte din Grupa D, alături de echipele din Costa Rica, Anglia şi Italia.

Atacantul Carlo Costly, 31 de ani, a jucat cel mai puţin în România, o jumătate de sezon la FC Vaslui, până în vara anului 2010. El a refuzat să revină la FC Vaslui după vacanţa din acel an, susţinând că nu şi-a primit drepturile salariale de la echipa moldavă. De atunci, Costly a jucat la mai multe echipe, Atlas de Guadalajara (Mexic), Houston Dynamo (SUA), Veria (Grecia), Guizhou Zhicheng (Grecia), iar din ianuarie 2014 evoluează pentru Real Espana, în ţara sa natală, Honduras.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Şi Costly este un om de bază în echipa naţională, el strângând până acum 70 de selecţii. Hondurasul este în Grupa E a Cupei Mondiale, alături de Elveţia, Ecuador şi Franţa.

Portarul Beto, 32 de ani, a evoluat în sezonul 2011-2012 sub formă de împrumut la CFR Cluj, venind de la FC Porto. La finalul contractului de împrumut cu formaţia clujeană, el a fost transferat la Sporting Braga. Din 2013, Beto joacă la FC Sevilla, echipă cu care a câştigat recent Liga Europa. Pentru naţionala Portugaliei, Beto a jucat şapte meciuri. Portugalia este Grupa G la Cupa Mondială, alături de Germania, Ghana şi SUA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Niciun fotbalist care face în acest moment parte dintr-o echipă din România nu este prezent la Cupa Mondială, competiţie găzduită de Brazilia, în perioada 12 iunie - 13 iulie.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Belgia a ajuns

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipa Belgiei a ajuns, marți seară, pe aeroportul din Sao Paulo, după un zbor de 14 ore, pentru a participa la Cupa Mondială din Brazilia, informează AFP.

Avionul delegației belgiene, care a avut de parcurs 9.850 kilometri, a făcut o escală tehnică de 40 de minute la Dakar.

Jucătorii belgieni urmează să poarte ochelari "re-timer", pentru a se adapta la fusul orar brazilian. Acești ochelari au fost testați de jucători în timpul stagiului din SUA, din urmă cu un an.
Belgia va debuta la Cupa Mondială, marți, 17 iunie, cu Algeria, la Belo Horizonte.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Probleme pentru Costa Rica la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fundașul dreapta al selecționatei statului Costa Rica, Heiner Mora, s-a accidentat, marți, la un antrenament și nu va mai evolua la Cupa Mondială, fiind înlocuit cu Dave Myrie, informează AFP.

"Jucătorul Heiner Mora s-a accidentat iar în locul său a fost convocat Dave Myrie", a declarat ofițerul de presă al federației din Costa Rica, Gina Escobar.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Heiner Mora a suferit o fractură la piciorul drept, marți dimineață, la antrenamentul de la Santos. Costa Rica se află în grupa D la Cupa Mondială, alături de echipele Italiei, Angliei şi Uruguayului.

 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Victorie pentru Portugalia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Reprezentativa Portugaliei a învins selecţionata Irlandei, scor 5-1, marţi, la East Rutherford (SUA), într-un meci de pregătire pentru Cupa Mondială, în care Cristiano Ronaldo, menajat până acum, a evoluat 67 de minute, informează AFP.

Pentru Portugalia au marcat Almeida (2, 37), Keogh (20 - autogol), Vierinha (77) şi Coentrao (83), iar pentru Irlanda a înscris McClean (52).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ronaldo, accidentat la coapsă şi genunchi, nu a participat la primele două meciuri de pregătire, cu Grecia (0-0) şi Mexic (1-0).

Portugalia va juca la Cupa Mondială în grupa G, cu Germania, Ghana şi SUA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cine arbitrează

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Arbitrul japonez Yuichi Nishimura va conduce la centru meciul de deschidere al Cupei Mondiale, Brazilia-Croația, programat, joi, la Sao Paulo, a anunțat FIFA, citată de AFP.
Nishimura va fi ajutat de compatrioții săi Toru Sagara și Toshiyuki Nagi, în timp ce iranianul Alireza Faghani va fi rezervă.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În vârstă de 42 de ani, Nishimura este arbirtru internațional din 2004. În 2012 a fost desemnat arbitrul anului de către confederația asiatică și a condus mai multe finale, între care și cea a Campionatului Mondial under-17 din 2007.

El a arbitrat patru partide la Cupa Mondială din 2010, între care și meciul Brazilia - Olanda, scor 1-2, în sferturile de finală.

Nishimura devine al treilea japonez care arbitrează la două ediții ale Cupei Mondiale, după Shizuo Takada (1986 și 1990) și Toru Kamikawa (2002 și 2006).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Recordul lui Sneijder

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mijlocașul Wesley Sneijder va evolua, vineri, în meciul 100 pentru naționala Olandei, la debutul la Cupa Mondială, cu reprezentativa Spaniei, în grupa B, informează AFP.
El se va alătura în "clubul centenarilor" lui Edwin van der Sar (130 meciuri), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Giovanni van Bronckhorst (106) și Phillip Cocu (101).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Jucătorul echipei Galatasaray, care luni a împlinit 30 de ani, a debutat în națională în aprilie 2003, într-un meci cu Portugalia.
"Cele două goluri ale mele în sferturi cu Brazilia, la CM-2010", a fost răspunsul lui Sneijder când a fost întrebat despre cea mai frumoasă amintire de la echipa națională.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cu taxiurile la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Jucătorii echipei Mexicului au fost nevoiți să apeleze la taxiuri, luni, pentru a merge la antrenamentul de la Santos, după ce autocarul oficial a rămas în pană, informează AFP.
"Autocarul ne-a lăsat...hahahaha. #totraininginataxi" (la antrenament în taxi)", a scris pe Twitter fundașul Rafael Marquez, în vârstă de 35 de ani.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Autocarul a rămas în fața hotelului, iar jucătorii și staff-ul tehnic au luat taxiuri pentru a ajunge la centrul de antrenament, aflat la patru kilometri.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Pe de altă parte, în gazeta Cupei Mondiale, difuzată de AFP, se menționează că atacantul belgian Romelu Lukaku nu se desparte niciodată de Biblie. Întrebat de un jurnalist belgian care este obiectul pe care îl are mereu în valiză, Lukaku a răspuns: "Biblia mea. Citesc în fiecare seară din Biblie".

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În noaptea de luni spre marți, atacantul italian Mario Balotelli a anunțat pe Instagram și Twitter, că manechinul belgian Fanny Neguesha i-a acceptat cererea în căsătorie. "Ea a spus da...Cel mai important da din viața mea. Te iubesc și La mulți ani! Te iubesc, soția mea", a scris Balotelli, postând o imagine a unei plaje din Rio de Janeiro, unde a cerut mâna iubitei sale.

Fanny a postat apoi o fotografie cu inelul cu diamante în formă de stea primit de la starul echipei Italiei. "În această noapte am spus cel mai important da din viața mea. A fost cel mai frumos cadou aniversar. Te iubesc primul și unicul meu soț", a scris Fanny.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Toure, incert

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mijlocașul ivorian Yaya Toure este incert pentru primul meci al Coastei de Fildeș la Cupa Mondială, cu Japonia, sâmbătă, la Recife, în grupa C, din cauza unei probleme la ischiogambieri, informează AFP.

Jucătorul echipei Manchester City are probleme cu recuperarea în urma unei accidentări din finalul sezonului campionatului Angliei.

"El a încheiat sezonul accident, nu a reluat încă antrenamentul colectiv și va trebui să urmeze un protocol de vindecare. Vom face totul pentru a putea juca de la început sau măcar să intre pe parcursul meciului cu Japonia", a declarat selecționerul Coastei de Fildeș, Sabri Lamouchi.

 

 

Mai multe articole despre:
World Cup campionatul mondial de fotbal 2014