MENIU

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Google DOODLE la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Motorul de căutare online Google marchează, joi, printr-un logo special, debutul celei de-a 20-a ediţii a Cupei Mondiale FIFA, care este organizată în Brazilia. Noul doodle animat se deschide cu o minge galbenă, cu buline verzi - culorile de pe drapelul Braziliei -, care face salturi de la o literă la alta a cuvântului "Google", pentru ca literele să se transforme în suporteri, pe fundalul viu colorat al capitalei Rio de Janeiro, dominată de statuia lui Iisus de pe Muntele Corvocado. Loturile echipelor la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Programul meciurilor la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

Aceasta este a doua oară când Brazilia găzduieşte acest eveniment, după organizarea Cupei Mondiale la Fotbal din 1950. Brazilia este, totodată, a cincea ţară care găzduieşte pentru a doua oară această competiţie, după Mexic, Italia, Franţa şi Germania.

În 2010, Cupa Mondială FIFA a avut loc în America de Sud şi a fost câştigată de Spania.

Pe 7 martie 2003, FIFA a anunţat că turneul va avea loc în America de Sud pentru prima dată după ce Argentina l-a organizat în 1978, conform politicii sale de a da dreptul de organizare a turneului prin rotaţie diferitelor confederaţii continentale. Pe 3 iunie 2003, Confederaţia Sudamericană de Fotbal CONMEBOL a anunțat iniţial că Argentina, Brazilia şi Columbia doresc să organizeze turneul final, însă, pe 17 martie 2004, asociaţiile CONMEBOL au votat în unanimitate ca Brazilia să fie singura candidată.

Mingea oficială a Cupei Mondiale 2014 este Adidas Brazuca. Brazuca este o versiune actualizată a modelului Tango 12, mingea oficială a Campionatului European de Fotbal 2012. Conform specificaţiilor oficiale, Brazuca are un procent de absorbţie al apei de 0,2%, cântăreşte 437 grame şi are o circumferinţă de 69 de centimetri (modelul aprobat de FIFA poate fi între 68,5 şi 69,5 cm).

Tragerea la sorţi pentru calificări a avut loc la Marina da Gloria, în Rio de Janeiro, pe 30 iulie 2011. Ca echipă gazdă, Brazilia s-a calificat automat în turneul final.

Cupa Mondială va fi disputată de 32 de echipe de fotbal din toată lumea - singura debutantă fiind Bosnia-Herţegovina, care s-a calificat pentru prima oară ca stat independent.

Începând cu 1930, echipa naţională a României a participat la 7 turnee finale ale Cupei Mondiale de Fotbal. Prima participare a fost chiar în ediţia inaugurală, din 1930, iar cea mai recentă participare a fost în 1998, în Franţa. Cea mai mare performanţă din istorie a României la Cupa Mondială a avut loc la ediţia din 1994, din Statele Unite, unde România a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei.

Echipa naţională de fotbal a României nu s-a calificat la Cupa Mondială FIFA din 2014.

Turneul mondial se va desfăşura pe 12 stadioane din 12 oraşe din Brazilia, alese pe 31 mai 2009 din 18 oraşe candidate. Oraşele selectate sunt: Rio de Janeiro, Sao Paulo, Manaus, Belo Horizonte, Natal, Fortaleza, Curitiba, Salvador, Brasilia, Cuiaba, Recife şi Porto Alegre.

Cupa Mondială de Fotbal 2014 are loc între 12 iunie şi 13 iulie şi va fi transmisă în direct şi de televiziunea română.
Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 va fi transmisă joi, de la ora 21.00, în direct, la TVR 1, TVR HD şi, online, pe tvrplus.ro. Din 12 iunie până pe 13 iulie, spectacolul fotbalistic de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 va fi difuzat, în direct şi în exclusivitate, la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.

Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR în exclusivitate de la Cupa Mondială FIFA 2014. 59 de studiouri "Mondial 2014" vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile ale competiţiei, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe. Integral şi în direct, internauţii vor putea viziona Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 online pe platforma video a TVR - tvrplus.ro -, care este disponibilă şi pe mobil şi pe tabletă.

Cupa Mondială începe, joi, la Sao Paulo, cu meciul Brazilia - Croația.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

"Am avut o viziune și această Cupă Mondială va rămâne în America de Sud. Finala Cupei Mondiale se va disputa între Argentina și Brazilia și va fi câștigată de Brazilia", a declarat Juan Osco, cunoscut drept "Şamanul din Anzi". CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014


CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Șamanii din trei regiuni din Peru și-au concentrat forțele la stadionul Național din Lima într-un ritual în care i-au invocat pe brazilianul Neymar, argentinianul Lionel Messi, chilianul Alexis Sanchez, portughezul Cristiano Ronaldo și alți mari jucători.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. "Am văzut pe altarul mistic culoarea albastră (Argentina) și galbenă (Brazilial). Cele două culori s-au amestecat și câștigătoare va fi Brazilia", a spus Osco.
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. "Este o finală de vins, o puternică forță pe care am simțit-o, Brazilia va pune capăt blestemului de pe Maracana - victoria Uruguayului la Cupa Mondială din 1950 în fața Braziliei - și-l va uita odată pentru totdeauna", a mai spus Osco, care a menționat că Spania va ajunge în semifinale.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 La rândul său, șamanul Julio Huaylas din Trujillo, agitând trei cranii, a prezis că selecționata statului Chile, aflată în grupa B cu Spania, Olanda și Australia, va fi surpriza turneului și va ajunge în semifinale. "Chile va suprinde, deoarece echipa a progresat", a menționat Hayles.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cele trei cranii reprezintă vitalitatea, sănătatea și lupta jucătorilor care vor evolua la Cupa Mondială.

"Am dat cu lămâi peste fotografia lui Messi pentru a-l întări și a-l vindeca de răul de care suferă. Messi și Neymar vor fi campionii Mondialului", a mai spus Hayles.

Cupa Mondială începe, joi, la Sao Paulo, cu meciul Brazilia - Croația.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Portarul echipei naţionale a Germaniei, Manuel Neuer, este refăcut şi va putea juca în meciul cu reprezentativa Portugaliei, din 16 iunie, din grupa G a turneului final al Cupei Mondiale, informează AFP.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. "Neuer se află pe drumul cel bun și selecţionerul se va putea baza pe el în meciul cu Portugalia", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Santo Andre, Andreas Kopke, antrenorul cu portarii la naţionala Germaniei.
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Manuel Neuer s-a accidentat la umăr în 17 mai, în finala Cupei Germaniei pe care Bayern Munchen a câştigat-o, cu scorul de 2-0 după prelungiri, în faţa formaţiei Borussia Dortmund.
Germania va întâlni, la 16 iunie, echipa naţională a Portugaliei, în primul meci al grupei G de la Cupa Mondială.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Arbitrii partidelor care se vor disputa, vineri, în faza grupelor la turneul final al Cupei Mondiale sunt următorii:
Grupa A
Mexic - Camerun, la Natal, ora 19.00
Arbitrii: Wilmar Roldan (Columbia) - Humberto Clavijo (Columbia), Eduardo Diaz (Columbia) - Norbert Hauata (Tahiti);
Grupa B
Spania - Olanda, la Salvador, ora 22.00
Arbitri: Nicola Rizzoli (Italia) - Renato Faverani (Italia), Andrea Stefani (Italia) - Svein Oddvar Moen (Norvegia);
Chile - Australia, la Cuiaba, ora 01.00
Arbitri: Noumandiez Doue (Coasta de Fildeş) - Songuifolo Yeo (Coasta de Fildeş), Jean Claude Birumushahu (Burundi) - Roberto Moreno (Panama).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia, favorită la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

CUPA MONDIALĂ 2014. Selecţionerul naţionalei Croaţiei, Niko Kovaci, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că reprezentativa Braziliei, adversarul din primul meci de la Cupa Mondială, este principala favorită la câştigarea trofeului, dar a precizat că jucătorii săi "nu vor flutura steagul alb".

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. "Să fie clar, Brazilia este ţara organizatoare şi este marea favorită la câştigarea trofeului. Dar noi suntem optimişti şi nu vom flutura steagul alb. Vom juca cât de bine putem, vom da totul în teren. Îi simt pe băieţi, aşteaptă cu nerăbdare să intre pe teren. Sunt cu toţii profesionişti, vor să joace şi să câştige. Le-am furnizat jucătorilor toate datele de care aveau nevoie, acum e rândul lor. Avem fotbalişti care evoluează la cluburi cu renume şi care au o experienţă foarte mare", a spus Kovaci.
Selecţioenrul croat are o problemă de lot. Federaţia croată a cerut, miercuri, permisiunea FIFA de a-l înlocui pe mijlocaşul Ivan Mocinici (NK Rijeka), nerefăcut după o accidentarea la genunchi, cu Milan Badelj (Hamburger SV), în lotul de 23 de fotbalişti pentru CM.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Croaţia va întâlni, joi, de la ora 23.00, la Sao Paulo, formaţia Braziliei, în meciul de deschidere al turneului final al Cupei Mondiale.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Programul partidelor

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 Programul partidelor care se vor disputa în perioada 12 iunie - 13 iulie la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia:
12 iunie: Grupa A: Brazilia - Croaţia, la Sao Paulo, la ora 23.00, ora României;
13 iunie: Grupa A: Mexic - Camerun, la Natal, ora 19.00; Grupa B: Spania - Olanda, la Salvador, ora 22.00, Chile - Australia, la Cuiaba, ora 01.00;
14 iunie: Grupa C: Columbia - Grecia, la Belo Horizonte, ora 19.00; Grupa D: Uruguay - Costa Rica, la Fortaleza, ora 22.00; Grupa D: Anglia - Italia, la Manaus, ora 01.00; Grupa C: Coasta de Fildeş - Japonia, la Recife, ora 04.00;
15 iunie: Grupa E: Elveţia - Ecuador, la Brasilia, ora 19.00, Franţa - Honduras, la Porto Alegre, ora 22.00; Grupa F: Argentina - Bosnia-Herţegovina, la Rio de Janeiro, ora 01.00;
16 iunie: Grupa G: Germania - Portugalia, la Salvador, ora 19.00; Grupa F: Iran - Nigeria, la Curitiba, ora 22.00; Grupa G: Ghana - SUA, la Natal, ora 01.00;
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. 17 iunie: Grupa H: Belgia - Algeria, la Belo Horizonte, ora 19.00; Grupa A: Brazilia - Mexic, la Fortaleza, ora 22.00; Grupa H: Rusia - Coreea de Sud, la Cuiaba, ora 01.00;
18 iunie: Grupa B: Australia - Olanda, la Porto Alegre, ora 19.00; Grupa B: Spania - Chile, la Rio de Janeiro, ora 22.00; Grupa A: Camerun - Croaţia, la Manaus, ora 01.00;
19 iunie: Grupa C: Columbia - Coasta de Fildeş, la Brasilia, ora 19.00; Grupa D: Uruguay - Anglia, la Sao Paulo, ora 22.00; Grupa C: Japonia - Grecia, la Natal, ora 01.00;
20 iunie: Grupa D: Italia - Costa Rica, la Recife, ora 19.00; Grupa E: Elveţia - Franţa, la Salvador, ora 22.00; Honduras - Ecuador, la Curitiba, ora 01.00;
21 iunie: Grupa F: Argentina - Iran, la Belo Horizonte, ora 19.00; Grupa G: Germania - Ghana, la Fortaleza, ora 22.00; Grupa F: Nigeria - Bosnia-Herţegovina, la Cuiaba, ora 01.00;
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. 22 iunie: Grupa H: Belgia - Rusia, la Rio de Janeiro, ora 19.00; Grupa H: Coreea de Sud - Algeria, la Porto Alegre, ora 22.00; Grupa G: SUA - Portugalia, la Manaus, ora 01.00;
23 iunie: Grupa B: Australia - Spania, la Curitiba, ora 19.00; Olanda - Chile, la Sao Paulo, ora 19.00; Grupa A: Camerun - Brazilia, la Brasilia, ora 23.00; Croaţia - Mexic, la Recife, ora 23.00;
24 iunie: Grupa D: Italia - Uruguay, la Natal, ora 19.00; Costa Rica - Anglia, la Belo Horizonte, ora 19.00; Grupa C: Japonia - Columbia, la Cuiaba, ora 23.00; Grecia - Coasta de Fildeş, la Fortaleza, ora 23.00.
25 iunie: Grupa F: Nigeria - Argentina, la Porto Alegre, ora 19.00; Bosnia-Herţegovina - Iran, la Salvador, ora 19.00; Grupa E: Honduras - Elveţia, la Manaus, ora 23.00; Ecuador - Franţa, la Rio de Janeiro, ora 23.00;
26 iunie: Grupa G: SUA - Germania, la Recife, ora 19.00; Portugalia - Ghana, la Brasilia, ora 19.00; Grupa H: Coreea de Sud - Belgia, la Sao Paulo, ora 23.00; Algeria - Rusia, la Curitiba, ora 23.00.
OPTIMILE DE FINALĂ
28 iunie: locul 1 grupa A - locul 2 grupa B - la Belo Horizonte, ora 19.00 - meciul 49
28 iunie: locul 1 grupa C - locul 2 grupa D - la Rio de Janeiro, ora 23.00 - meciul 50
29 iunie: locul 1 grupa B - locul 2 grupa A - la Fortaleza, ora 19.00 - meciul 51
29 iunie: locul 1 grupa D - locul 2 grupa C - la Recife, ora 23.00 - meciul 52
30 iunie: locul 1 grupa E - locul 2 grupa F - la Brasilia, ora 19.00 - meciul 53
30 iunie: locul 1 grupa G - locul 2 grupa H - la Porto Alegre, ora 23.00 - meciul 54
1 iulie: locul 1 grupa F - locul 2 grupa E - la Sao Paulo, ora 19.00 - meciul 55
1 iulie: locul 1 grupa H - locul 2 grupa G - la Salvador, ora 23.00 - meciul 56
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.. SFERTURILE DE FINALĂ
4 iulie: câștigătoare meci 53 - câștigătoare meci 54 - la Rio de Janeiro, ora 19.00 - partida 57
4 iulie: câștigătoare meci 49 - câștigătoare meci 50 - la Fortaleza, ora 23.00 - partida 58
5 iulie: câștigătoare meci 55 - câștigătoare meci 56 - la Brasilia, ora 19.00 - partida 59
5 iulie: câștigătoare meci 51 - câștigătoare meci 52 - la Salvador, ora 23.00 - partida 60
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.. SEMIFINALE
8 iulie: câștigătoare meci 57 - câștigătoare meci 58 - la Belo Horizonte, ora 23.00 - partida 61
9 iulie: câștigătoare meci 59 - câștigătoare meci 60 - la Sao Paulo, ora 23.00 - partida 62
CUPA MONDIALĂ 2014. FINALA MICĂ
12 iulie: învinsa meci 61 - învinsa meci 62 - la Brasilia, ora 23.00
FINALA
13 iulie: câștigătoare meci 61 - câștigătoare meci - la Rio de Janeiro, ora 22.00.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Tehnologie revoluționară la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cele 12 stadioane de la Cupa Mondială din Brazilia vor fi echipate cu tehnologia video Goal-Control 4-D, care trebuie să arate în timp real dacă un balon a trecut sau nu linia porții, informează AFP.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Sistemul, conceput de firma germană GoalControl GmbH, funcționează cu 14 camere de mare viteză, șapte pentru fiecare din cele două porți. O cameră este plasată în spatele porții. Patru camere se pun câte două, față în față, la nivelul liniei mediane a terenului unei echipe şi la jumătatea distanței dintre poartă și mediană și celelate două în spatele liniei porții.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Potrivit FIFA, "poziția balonului este continuu și automat înregistrată în trei dimensiuni, încă de când ajunge în apropierea liniei porții".

"Dacă balonul trece complet linia porții, unitatea centrală de analiză a datelor trimite în mai puțin de o secundă un semnal vizual către ceasul-receptor al arbitrului. Arbitrul are ultimul cuvânt dacă validează sau nu golul", a precizat FIFA. Acest semnat vizual este consolidat de o vibrație.
Pentru FIFA și realizatorul sistemului, acest termen foarte rapid de transmitere a informației urmează să permită ca jocul să nu fie oprit sau perturbat.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Sistemul este conceput să funcționeze fără vreun tehnician, iar arbitrii vor fi singurii care vor primi semnalul.
El a fost testat la Campionatul Mondial al cluburilor din 2012 și 2013, dar și la Cupa Confederațiilor din 2013, din Brazilia. De la această dată, sistemul a fost instalat și testat în cele 12 stadioane braziliene care vor găzdui meciuri de la Cupa Mondială.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. UEFA, în schimb, folosește arbitrajul în cinci la toate competițiile europene pentru cluburi și naționale.

Tehnologia dezvoltată de GoalControl a fost preferată în aprilie 2013 în fața Cairos GLT System, GoalRef și Hawk-Eye. Aceasta din urmă a fost aleasă în schimb de Premier League, care a folosit-o din sezonul trecut.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Golaverajul face diferența la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 Diferenţa dintre golurile marcate şi cele primite după toate meciurile din faza grupelor este al doilea criteriu de departajare, după numărul de puncte, potrivit regulamentului Cupei Mondiale, competiţie care se va desfăşura începând de joi, în Brazilia.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.
În cadrul unei grupe, fiecare echipă va juca un meci împotriva celorlalte trei formaţii. Victoria este recompensată cu 3 puncte, egalul cu unul, iar pentru un meci pierdut nu se acordă niciun punct. Din fiecare grupă, se califică în optimile de finală primele două clasate.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Clasamentul final al fiecărei grupe va fi stabilit după următoarele criterii, aplicate în ordine:
a. Cel mai mare număr de puncte obţinut după toate meciurile din grupă;
b. Diferenţa de goluri după toate meciurile din grupă;
c. Numărul mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupă.
Dacă, în urma aplicării criteriilor de mai sus, două sau mai multe echipe sunt la egalitate, clasamentul va fi stabilit astfel:
d. Numărul mai mare de puncte obţinute după meciurile din grupă între echipele în cauză;
e. Diferenţa de goluri în meciurile din grupă între echipele în cauză;
f. Numărul mai mare de goluri marcate în meciurile din grupă între echipele în cauză;
g. Prin tragere la sorţi efectuată de Comisa de organizare a FIFA.
Cupa Mondială din Brazilia se va desfăşura între 12 iunie şi 13 iulie.