MENIU

LUCIAN BUTE pierde titlul de campion mondial. Meciul cu JACK s-a încheiat la egalitate

Lucian Bute a pierdut titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, în favoarea lui Badou Jack. Arbitrii au acordat egalitate de puncte la meciul dintre Lucian Bute şi Badou Jack. Meciul s-a jucat pe arena DC Armory din Washington.

BUTE-JACK LIVE! Regulamentul prevede ca, în caz de egalitate, titlul de campion mondial să rămână la cel care și l-a pus în joc.

Doi dintre arbitri au decis că scorul a fost egal, iar unul dintre ei a dat un scor de 117-111 în favoarea lui Badou Jack. 

"Lupta a fost echilibrată. Îi mulţumesc lui Jack. Credeţi-mă a fost o partidă echilibrată. El a câştigat centura pentru că este campion. Pot boxa cu oricare dintre Degale sau Jack. A fost decizia arbitrilor.", a spus BUTE. 

DEGALE intră în ring şi îl felicită pe JACK. 

LIVETEXT: Repriza a-12: Suedezului de origine gambiană i s-a desfăcut bandajul la mănușa dreaptă și meciul a fost oprit pentru câteva secunde, timp în care echipamentul adversarului lui Bute a fost aranjat. 

Repriza a-11-a, boxerul nostru riscă foarte puţin şi loveşte lent, Jack loveşte după gong. 

În repriza a 10-a, românul începe să pună presiune pe adversar.

Runda a noua: Un meci echilibrat, dar Bute ar trebui să fie mai agresiv. 

Runda a opta: Jack este sigur pe el şi duce meciul unde vrea, cu lovituri care îl avantajează.

Runda a şaptea:  Jack a trimis 3 croșee scurte la cap și a câştigat runda.

Runda a şasea: Bute câştigă runda grație unor serii rapide de lovituri scurte.

ora 7: Runda a cincea. Suedezul are lovituri mai puternice

6.55: Runda a patra. Bute caută să-l suprindă pe suedez. Jack ratează o apărare. Un meci echilibrat.

6.50: Runda a treia, Bute sângerează la arcada dreaptă. 

Românii din sala îl încurajează pe Bute!

ora 6.45 s-a încheiat prima runda. Jack a avut 2-3 lovituri puternice.

ora 6.30 Lucian Bute a intrat in ring in costum cu tricolorul românesc. 

În Sala se află zeci de români care îl susţin pe sportiv. 

Pugilistul român a cântărit 75,74 kg, în timp ce adversarul său a avut 75,93 kg. Cei doi sportivi nu aveau voie să depăşească greutatea de 76,2 kg pentru a putea urca în ring.

Lucian Bute, 36 de ani, are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, şi 3 înfrângeri. Ultima oară, românul a boxat în noiembrie 2015, când a fost învins de britanicul James DeGale. Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de 4 ani şi jumătate şi şi-a apărat centura IBF cu succes de 9 ori. Va fi al 13-lea meci pentru titlu din cariera românului.

 

Lucian Bute: "Vreau să mă întorc la Montreal cu centura mondială"

 

Bute, 36 ani, a respectat cu ușurință cântarul impus de WBC, cu 30 zile înainte de meciul de la categoria supermijlocie, având greutatea sub limita impusă de 80 kg.

 

Fostul campion IBF s-a arătat încântat că are șansa de a boxa din nou pentru un titlu mondial și este încrezător că poate câștiga duelul cu suedezul de 32 ani, cu 20 victorii, o înfrângere și un egal în palmares.

 

''Presiunea nu este pe mine, ci pe campion. Mă antrenez bine, sănătatea este bună și după meciul cu DeGale încrederea mi-a revenit 100%. Nu am nimic de pierdut și voi da totul pe 30 aprilie pentru a câștiga această centură. Fanii din Quebec vor să aibă un campion și sunt convins că le pot oferi această centură suporterilor mei. Fac o promisiune: Voi reveni la Montreal cu centura mondială, credeți-mă! Va fi o victorie cu atât mai mare pentru faptul că voi boxa în SUA'', a declarat Bute.

 

Despre adversarul său, Bute a declarat că l-a studiat pe Badou, care i-a învins pe Anthony Dirrell și George Groves, doi pugiliști foarte buni: ''E un boxer care a avut o carieră și la amatori, a participat la JO 2008, dar din ce am văzut este un boxer limitat. E bun în toate, dar nu face nimic excepțional și are puncte slabe. Iar faptul că sunt stângaci, îi va crea probleme în plus. Are un stil diferit comparativ cu DeGale, care cred că este mai mai rapid, mai complet față de Badou''.

 

Pugilistul gălățean, cu 32 victorii și 3 înfrângeri în palmares, a câștigat 2 din cele 4 meciuri disputate din mai 2012, când a pierdut titlul IBF în fața britanicului Carl Froch. În noiembrie 2015, în ultimul său meci, Bute a fost învins de James DeGale, campionul mondial IBF.


Lucian Bute s-a întâlnit cu ambasadorul George Maior la Washington

 

Ambasadorul George Cristian Maior i-a dăruit sportivului român un drapel al țării noastre și l-a asigurat de susținerea comunității românești din SUA, care este pregătită să asiste la o evoluție pe măsura talentului, profesionalismului și demnității pe care Lucian Bute le-a demonstrat pe parcursul carierei.

 

În mesajul înmânat cu ocazia întrevederii, șeful misiunii diplomatice a României în SUA i-a urat succes boxerului român și a subliniat că a urmărit și a trăit cu multă pasiune meciurile pe care acesta le-a disputat până acum. 'La bine și la greu, caracterul dumneavoastră deosebit, puterea de a merge mai departe, mândria de a purta steagul României, au fost și rămân o inspirație pentru toți românii din întreaga lume', a afirmat ambasadorul român.








Mai multe articole despre:
Lucian Bute Badou Jack BUTE-JACK LIVE