MENIU

VIDEO - Brazilia nu e pregătită pentru Olimpiadă? Imagini şocante din Satul Olimpic de la Rio

Au mai rămas mai puţin de două săptâmâni până la startul Olimpiadei de la Rio de Janeiro, iar organizatorii par să nu fie deloc pregătiţi pentru a îi primi pe sportivii care vor păşi în curând pragul Satului Olimpic.

Sportivii din delagaţia Australiei, care au ajuns în Brazilia mai devreme, au rămas şocaţi de priveliştea din camerele unde urmează să fie cazaţi.

Australienii au găsit toalete înfundate și fire care ies din pereți, fiind nevoiţi să se cazeze la hotelurile din apropiere până la remedierea problemelor. Chiar dacă s-au confruntat cu aceleaşi probleme, şefii delegaţiei Marii Britanii nu au condamnat neregulile, considerându-le normale pentru nişte cladiri noi construite.

Oficialii brazilieni şi-a dat cuvântul că cei peste o mie de angajați „vor munci până când locul le va oferi sportivilor condiţiile optime de odihnă şi relaxare”. „Sportivii ale căror condiții de ședere nu sunt terminate vor fi cazați în cele mai bune condiții în alte clădiri”, au precizat organizatorii.

Pe de altă parte, primarul oraşul gazdă, Rio de Janeiro, a considerat remarcile australienilor deplasate aşa că a avut o reacţie lipsită de diplomaţie la criticile acestora. „Voi pune un cangur în fața clădirilor ocupate de ei, ca să sară, și ei să se simtă ca acasă”. Aceasta a mai spus și că, față de Olimpiada din 2000 de la Sydney, condițiile din Rio sunt mai bune.