MENIU

Atentate în Belgia. Decizia radicală pe care vrea s-o ia UEFA în urma actelor de terorism

Cel puțin 34 de persoane au murit, într-un dublu atac terorist petrecut, marți dimineață, în capitala Belgiei.

Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem, unde au murit cel puțin 14 oameni. O a treia deflagrație s-a produs la metrou, în stația Maelbeek, unde alte 20 persoane au decedat. Gradul de alertă teroristă în Belgia a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă, iar Bruxelles-ul este, în aceste momente, complet paralizat.

UEFA a anunțat o reuniune de urgență la care va lua în calcul anularea tuturor meciurilor amicale din Europa din această săptămână.

La reuniunea de urgență a UEFA de la Nyon, din următoarele ore, scrie Corriere dello Sport, se va stabili dacă meciurile amicale inter-țări din această săptămână se vor mai disputa sau nu.

Belgia-Portugalia, de pe 29 martie, de pe Stade Roi Baudoui, din capitala Belgiei, este deja anulat, dar UEFA nu vrea să riște, așa că ar putea proceda la fel cu toate meciurile amicale disputate în zilele următoare. Printre ele, și două ale echipei naționale a României, cu Lituania, miercuri, la Giurgiu, respectiv cu Spania, duminică, la Cluj-Napoca, potrivit televiziunii Digisport.

Mai multe articole despre:
atentate Belgia