MENIU

Asociația Dinamoviști pentru Dinamo îi ia apărarea lui Cornel Dinu! “Dacă nu săreai cu banul, te rupeau arbitrii”

Asociația Dinamoviști pentru Dinamo a intervenit în controversa momentului: declarațiile lui Cornel Dinu potrivit cărora Dinamo le-a dat bani arbitrilor pentru a-i ajuta în parcursul senzațional din sezonul 1983-1984 al Cupei Campionilor Europeni. ADPD susține că vorbele lui Dinu au fost răstălmăcite.

Dinamo producea marea surpriză și elimina Hamburger SV, deținătoarea CCE. Dinu, pe atunci antrenor secund la Dinamo, a declarat că i-a dus o valiză cu bani arbitrului olandez Jan Keizer, care a oficiat meciul tur.

În turul doi din Cupa Campionilor Europeni, Dinamo se impunea cu 3-0 la București și pierdea cu 2-3 în Germania.

În sezonul 1983-1984, Dinamo a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, fiind eliminată de FC Liverpool.

Dincolo de diferențele de ideologie dintre est și vest, în anii în care comunismul stăpânea România, lupta pentru supremație nu se dădea doar pe plan politic sau economic (unde vesticii dominau copios), ci și pe plan sportiv, fotbalul fiind o modalitate de a prezenta oamenilor victoria gloriosului est împotriva “dușmanilor” din vest. Dacă cineva își imaginează că o competiție sportivă din anii ‘ 80 se desfășura doar pe terenul de joc se înșală amarnic!

Totul era pregătit în cel mai mic detaliu pentru ca valoarea sportivilor să nu fie știrbită de către adversar prin practici îndoielnice. Asta a vrut să spună și Cornel Dinu într-un interviu dat presei centrale, în urma căruia vorbele lui au fost răstălmăcite în toate felurile. Și totul pentru ce?

Pentru că în lipsă de subiecte, senzaționalul prin trunchierea adevărului e singura modalitate de a-și face planul de cititori. De aici și până la toate inepțiile și jignirile aduse lui Cornel Dinu de către cei manipulați care au plecat pe fentă și au căzut în plasa manipulatorilor a fost un singur pas!”.

Vezi continuarea comunicatului pe realitateasportiva.net.