MENIU

ASA Târgu Mureș a intrat în insolvenţă

ASA Tg. Mureș a intrat în insolvență de miercuri, după o ședință a Consiliului de Administrație în care s-a decis reorganizarea vicecampioanei Ligii 1. Din cauza datoriilor, gruparea ardeleană nu va mai putea evolua în sezonul viitor al cupelor europene.

Din cauza opririi finanțării dinspre Primărie, clubul a acumulat datorii care se cifrează la aproape 500 000 de euro, și șefii au decis să declare insolvența, pentru a încerca astfel să redreseze situația financiară. ASA e însă în pericol să piardă toți jucătorii, liberi, la finalul sezonului, scrie digisport.ro.

Luna trecuta, Parlamentul a votat amendarea legii insolvenţei, astfel că după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, fotbaliştii nu vor mai fi legaţi de club ca nişte sclavi, cum se întâmpla până acum. Dacă se vor aduna 90 de zile de neplată a contractului, fotbalistul îşi va putea depune memoriu pentru a deveni liber, iar în perioada următoare de mercato el se va putea transfera la orice echipă.

La Rapid, Petrolul, CFR şi celelalte cluburi care au intrat până acum în insolvenţă, memoriile fotbaliştilor erau suspendate la comisiile FRF. Iar jucătorii nu mai puteau pleca decât dacă găseau înţelegere la club.

Mai multe articole despre:
fotbal sport insolvenţă asa tg mures