MENIU

ASA-Steaua, ultimul meci din play-off s-a încheiat

Patrick Ekeng

Steaua București a învins-o pe ASA Târgu Mureș cu scorul de 4-1 (1-0), marți seara, în deplasare, în ultimul meci din etapa a 10-a a fazei play-off.

Update. Steaua s-a impus prin golurile marcate de Thaer Bawab (17), Alex Chipciu (49), Doru Popadiuc (51) și Cristian Onțel (67). În afara lui Chipciu, ceilalți sunt la primul gol marcat sub tricoul Stelei în campionat.

Golul de onoare a fost reușit de Nicolas Gorobsov (90 — penalty), după un fault fără sens al lui Gabriel Enache asupra lui Laurențiu Buș.

Meciul, unul fără miză, a fost umbrit de eliminările lui Andrei Ciolacu (ASA, 45+1), Gabriel Mureșan (ASA, 65). Ciolacu a primit cartonaș roșu după o intervenție dură cu cotul la Cornel Râpă, în urma căreia stelistul s-a ales cu arcada spartă și a fost transportat la spital cu o sângerare puternică, în timp ce Mureșan a fost eliminat pentru o lovitură cu cotul în piept la Thaer Bawab.

ASA, care nu a obținut nicio victorie în play-off, este echipa cu cele mai multe eliminări în sezonul 2015-2016.

........................................................................................................

Dacă la toate disputele din campionatul intern s-a cinstit memoria fostului jucător al lui Dinamo, la ultima confruntare vom asista la un moment special. Astfel, partida fiind întreruptă preţ de câteva minute în fatidicul minut 69, în care Ekeng s-a prăbuşit pe gazon vineri, în Ştefan cel Mare. Jucătorii celor două formaţii şi spectatorii din tribune vor aduce astfel un tribut celui care a fost Patrick Ekeng, relatează digisport.ro.

Ideea nu este una nouă, în Vest practicându-se foarte des această metodă, sub diferite forme. Barcelona, de exemplu, a decis să îl omagieze meci de meci pe Johan Cruyff.

Cum o întrerupere a meciurilor nu ar fi fost posibilă pe termen lung, s-a decis ca spectatorii să se ridice în picioare şi să aplaude, în minutul 14 al fiecărui meci pe care catalanii îl dispută pe teren propriu.