MENIU

Are 105 ani şi a stabilit un record de viteză: în câte secunde a străbătut 100 de metri

Un japonez de 105 ani a reuşit să străbată 100 de metri în puţin peste 42 de secunde, stabilind astfel un record de viteză pentru categoria sa de vârstă.

Un japonez de 105 ani a depăşit recordul de viteză la alergare (100 de metri), la categoria sa de vârstă. Hidekichi Miyazaki a străbătut întreaga distanţă în doar 42,22 de secunde.

Performanţa bătrânului, care cu o zi înainte de competiţie îşi sărbătorise ziua de naştere, a fost consemnată în Cartea Recordurilor, scrie The Telegraph.

La finalul cursei, după ce a primit flori din partea nepoţilor, Hidekichi a pozat precum sportivul său preferat, atletul jamaican Usain Bolt. Acesta din urmă deţine, de asemenea, un record: 100 de metri străbătuţi în 9.58 de secunde.

Chiar şi aşa, japonezul s-a arătat uşor dezamăgit la final.

„Nu sunt mulţumit de timpul pe care l-am scos”, a spus el. „Am început să plâng în timpul cursei, pentru că mă mişcam prea încet. Poate că am început să îmbătrânesc. Sunt încă un începător. Va trebui să mă antrenez mai tare. (...) Cred că pot alega mai tare”, a adăugat bătrânul.

În ciuda performanţei sale, Hidekichi Miyazaki nu este atlet profesionist. Bărbatul a început să alerge abia la vârsta de 90 de ani, iar de atunci se antrenează zilnic. Graţie acestui lucru, japonezul are o sănătate de fier.

„Recunosc: sunt mândru de sănătatea mea. Doctorii m-au consultat în urmă cu câteva zile şi mi-au spus că sunt sănătos tun. Poate că nu sunt cel mai inteligent om, dar din punct de vedere fizic sunt perfect. Nu am avut niciodată probleme de sănătate. Medicii sunt uimiţi de mine. Pot, cu siguranţă, să mai alerg încă trei ani de acum înainte”, a explicat el în final.