MENIU

Anunț de ultima oră de la Kremlin, în urma excluderii Rusiei de la Jocurile Olimpice 2018

Kremlinul a respins, miercuri, ideea unui boicot al Jocurilor Olimpice de la PyeongChang ca reacţie la excluderea sportivilor ruşi pentru dopaj, care a provocat numeroase reacţii, dar a avertizat că va apăra drepturile sportivilor săi, informează AFP.

"Este important să evităm angajarea unor cuvinte cum este boicotul", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Palatului Kremlin, Dmitri Peskov, notează Agerpres.ro.

"Cel mai important este să ne păstrăm mintea limpede, în primul rând pentru intresul sportivilor noştri care, aşa cum ştiţi, au luat decizia în măsura posibilului de a participa la Jocurile Olimpice. Această decizie a fost primită de toţi cu mare înţelegere", a mai spus responsabilul rus.

"Trebuie să discutăm cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi să apărăm drepturile lor în măsura posibilului", a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice de la PyeongChang a antrenat deja apeluri la boicot, opţiune respinsă în decembrie de şeful statului.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru dopaj instituţionalizat, dar unii dintre sportivii săi vor fi autorizaţi să participe la competiţia organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) sub drapelul olimpic şi în condiţii stricte.

Mai multe articole despre:
Rusia sportivi boicot jocurile olimpice 2018