MENIU

Anunț de ultimă oră despre BUTE, înainte de meciul cu JACK

Lucian Bute

Lucian Bute poate surprinde lumea cu prestația sa, a declarat fostul său antrenor, Stephan Larouche, pentru presa canadiană, înaintea meciului dintre boxerul gălățean și suedezul de origine gambiană Badou Jack.

Larouche apreciază că Bute are ''șanse mari, mari'' de a deveni noul campion mondial WBC al categoriei supermijlocii.

''Nu îl văd pe Badou Jack să îl bată pe Lucian Bute la puncte. Volumul loviturilor este de partea lui Lucian, experiența de asemenea, are o mai mare fluiditate a combinațiilor. Informatorii mei îmi spun că este chiar mai bun decât înaintea meciului cu De Gale. Dacă acest Lucian se va prezenta în ring, el ar putea surprinde lumea'', a afirmat Larouche.

Larouche a lucrat cu Bute timp de opt ani și în 30 de meciuri, în care românul și-a apărat de nouă ori titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Colaborarea dintre cei doi s-a stricat după ce Bute a pierdut centura mondială în 2012, prin KO, în fața britanicului Carl Froch. Cei doi s-au despărțit în condiții amiabile, dar tehnicianul a rămas un fan al boxerului român, după cum a declarat pentru La Presse.

Larouche nu a ratat niciunul din ultimele meciuri ale lui Bute și va urmări și confruntarea cu Jack de sâmbătă 30 aprilie, de la Washington.

''Nu pot decât să îi doresc binele. Dacă va redeveni campion mondial, ar fi excepțional. Nu s-a întâmplat des ca un boxer din Québec să fie de două ori campion mondial'', a mai spus Larouche.

Mai multe articole despre:
box meci Lucian Bute live Badou Jack