MENIU

Alina Vuc, medaliată cu argint la Europenele de la Riga

Sportiva română Emilia Alina Vuc a câștigat medalia de argint în limitele categoriei 48 kg, marți, la Campionatele Europene de lupte de la Riga (Letonia), după ce a fost învinsă în finală de azera Maria Stadnik.

Vuc (22 ani) a cedat după doar câteva zeci de secunde în fața valoroasei sale adversare, medaliată cu aur la Jocurile Europene de anul trecut de la Baku, potrivit Agerpres.

Alina Vuc a trecut optimi de Marina Markevici (Belarus), în sferturi a dispus de finlandeza Sarianne Johanna Savola, pentru ca în semifinale să câștige în fața Eugeniei Bustabad Garcia (Spania).

Vuc a realizat cea mai bună performanță din cariera sa, după argintul la Europenele Under-23 de anul trecut și medaliile de bronz cucerite la Europenele de juniori din 2011 și 2013, Mondialele de juniori din 2011 și Europenele de cadeți din 2010.

Medaliile de bronz au fost cucerite de bulgăroaica Elița Iankova și de belarusa Marina Markevici.

La cat. 63 kg, junioara Kriszta Tunde Incze a fost învinsă în calificări de letona Anastasija Grigorjeva, iar apoi a pierdut și în recalificări în fața sportivei germane Nadine Weinauge, clasându-se pe locul 10.

Mai multe articole despre:
lupte Emilia Alina Vuc