MENIU

Alin Petrache, preşedintele COSR, este optimist înainte de JO 2016: Vom avea între 6 şi 8 medalii

Alin Petrache a participat, joi seară, la ceremonia de la Cotroceni, unde lotul României, care va fi prezent la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis. Într-o intervenţie pentru Realitatea TV, preşedintele COSR a declarat că sunt şanse ca sportivii să revină cu 6-8 medalii de la Rio. 

"Nu vreau să discutăm despre temeri. Zika a făcut până acum multe victime. Consiliul Mondial al Sănătăţii ne-a dat asigurări să stăm liniştiţi. Sunt 10.500 de sportivi care nu vor avea aceste probleme, se pregătesc de o viaţă pentru Olimpiadă. Am spus că nu vreau să comentez gestul Simonei Halep, este o mare sportivă, o pierdere pentru noi. 

Cătălina Ponor este cea mai titrată sportivă din această delegaţie. Avem 98 de sportivi şi 7 rezerve. Este o delegaţie mare frumoasă. Momentul de azi este cheie! Este prima dată când cand un preşedinte ne invită acasă, să ne îmbărbăteze.

Sportivul nu are timp să se gândească la insecuritate, se pregăteşte temeinic de 3 ori pe zi. Din discuţiile pe care le-am avut, cred că vom avea între 6-8 medalii: vorbim de scrimă, judo, haltere şi tenis. Cu siguranţă putem să ne întoarcem acasă învingători.", a spus Petrache, pentru Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
COSR Alin Petrache Jocurile Olimpice 2016