MENIU

Alin Petrache: Deszăpezirea a fost un altfel de antrenament pentru sportivii de la CSM București

Directorul general interimar al Clubului Sportiv Municipal București, Alin Petrache, a declarat pentru AGERPRES că acțiunea de deszăpezire de miercuri, la care au participat sportivii grupării, nu a fost ceva special, ci un ''altfel de antrenament''.

"Mărturisesc că nu văd nimic special în ceea ce au făcut sportivii noștri ieri. Am răspuns prezent la invitația Primarului General, Gabriela Firea, pentru că suntem parte dintr-o comunitate, iar unul dintre principiile sportului, solidaritatea, este una dintre valorile fundamentale ale ideii de comunitate. Suntem împreună, sportivi, oameni, edili, companii, organizații și ar trebui să ne asumăm tot împreună și bune și rele. Pentru sportivii clubului nostru sesiunea de deszăpezire a fost un altfel de antrenament, dar și ocazia de a crea legături umane directe, pe care am uitat să le mai exercităm, poate și din cauza mediilor virtuale care ne sunt mai la îndemână'', a afirmat Petrache, corform Agepres.

''Sub hainele noastre de stradă, de muncă sau sportive, stau ascunse trăiri, emoții, pasiuni și multe altele. Uneori, un gest firesc de a ne sufleca mânecile sau de a schimba costumul cu salopeta, face diferența dintre acțiune și sedentarism, dintre implicare și nepăsare'', menționează fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

''Atunci când suntem în stare de astfel de gesturi, atunci când munca în folosul comunității este făcută cu plăcere, atunci când sportivii prestează pentru public și în afara arenelor, toate acestea și multe altele definesc caracterul altruist și spiritul sportivului guvernat de valorile fundamentale ale sportului'', a subliniat Petrache, precizând că va fi alături de orice fel de inițiative asemănătoare ale Primarului General, cu speranța că ''exercițiul civic'' de miercuri va fi un exemplu.
Membrii echipelor de volei, handbal, rugby și baschet de la Clubul Sportiv Municipal București au deszăpezit, miercuri, în jurul orei 14,00, trotuarele de pe Calea Victoriei. La acțiune au participat aproximativ 110 sportivi, atât de la echipele de juniori, cât și de la seniori, "înarmați" cu lopeți, care au degajat în ritm alert omătul acumulat, fiind împărțiți, în șir indian, pe cele două părți ale bulevardului.

Alături de ei s-a aflat și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a remarcat că în acest an stratul de zăpadă este aproape dublu față de anul trecut. Ea le-a mulțumit celor care s-au implicat în deszăpezire, alături de operatorii manuali de la firmele de salubritate.