MENIU

Alexandru Dedu despre victorie ISTORICĂ împotriva Rusiei: "Meciul a arătat adevăratul potenţial"

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a lăudat echipa României după victoria istorică împotriva campioanei olimpice, Rusia, la o diferenţă de cinci goluri.

"Eu sunt foarte bucuros pentru fete și pentru echipă. Este o imensă gură de oxigen pentru ele în momentul de față. Este o confirmare a muncii depuse și a valorii staff-ului tehnic.

Sper să rămânem cu picioarele pe pamânt, însă mâine este o altă zi, iar poimâine avem alt meci. Dar eu cred că meciul ăsta a arătat potențialul pe care echipa României îl are”, a declarat Alexandru Dedu la Digi Sport.

Dedu este de părere că victoria de miercuri a fost uşurată şi de faptul că rusoaicele au venit cu un lot din care au lipsit mai multe jucătoare care au câștigat titlul olimpic la Rio:

”În teren au fost 7 campioane olimpice, iar România a mers la acest Campionat European cu 7 debutante”, a punctat Dedu.

În continuare, acesta își dorește ca fetele să joace în continuare cu aceeași dăruire. În plus, președintele Federației vede acest turneu ca un pas în pregătirea Jocurilor Olimpice din 2020:

”Vreau ca fetele să joace cum au jucat în primele două meciuri, cu dăruire. Este o etapă importană în acest ciclu olimpic. Dorim să atingem vârful de performanță la Olimpiada de la Tokyo. Am semnat contractul până în 2020, atât la băieți, cât și la fete”, a spus Alexandru Dedu.