MENIU

43 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii!

Pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci devenea prima gimnastă din istorie care primește nota 10 pentru exercițiul său. A intrat în istorie și faptul că tabela electronică a afişat 1.00 întrucât nu putea arăta nota maximă.

În Canada, la doar 14 ani, Nadia Comăneci a câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și una de bronz (sol).

„Calificativul maxim obţinut de Nadia Comăneci deschide o epocă nouă în istoria gimnasticii mondiale. De acum încolo se va vorbi despre gimnastica dinainte şi de după Nadia Comăneci„, scria presa la acea vreme.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și cea mai bună gimnastă din toate timpurile. A fost primul român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

La 43 de ani după performanța de la Montreal, Nadia Comăneci le-a arătat fanilor că este într-o condiție fizică foarte bună. Vezi imaginile inedite pe realitateasportiva.net.