MENIU

Sondaj-bombă: ce cred românii despre căsătoriile între persoanele de același sex

Foto ilustrativ

Potrivit unui sondaj de opinie, românii nu par afectați de decizia CEDO prin care familiile formate din persoane de același sex trebuie recunoscute legal și protejate de toate statele din Consiliul Europei, inclusiv România.

Potrivit sondajului, cei mai mulți dintre respondenți, adică 38,7% au răspuns că decizia CEDO îi afectează „foarte puțin”. La polul opus, cei care au răspuns cu „foarte mult”, reprezintă 22,2%.

De asemenea, 11,6% dintre respondenți au răspuns întrebării cu „puțin”, în timp ce 18,4% dintre români au spus „nici mult, nici puțin”. Cei care au răspuns că sunt „mult” afectați de decizia CEDO reprezintă doar 9,1%, potrivit News.ro.

În ceea ce privește distribuția pe gen, 37,2% dintre persoanele care au răspuns cu „foarte puțin” sunt de sex feminin, iar 40,3% sunt de sex masculin. Cei care au răspuns cu „foarte mult” sunt reprezentați de 23,6% femei și 20,8% bărbați.

 

 

Tinerii sunt mult mai deschiși unei astfel de decizii, comparativ cu vârstnicii. Astfel, 54,2% dintre respondenții care sunt cel mai puțin afectați sunt persoane cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Un procent ridicat în această privință, de 40,1% îl reprezintă persoanele cu vârste între 30 și 44 de ani.

În schimb, pe măsură de vârsta crește, se observă o creștere a ratei de respingere. Astfel, cei care au răspuns că sunt foarte afectați de decizia CEDO au vârste de peste 65 de ani.

 

Interesant de observat este că cei din mediul urban sunt la fel de deschiși ca cei din mediul rural, ba mai mult, la categoria „Urban mare”, au existat mult mai mulți respondenți care au răspuns că sunt „foarte mult” afectați la întrebarea pusă. Așadar, în mediul „urban mare” au fost 40,4% care au răspuns cu „foarte puțin” și 25,2% care au răspuns cu „foarte mult”.

În mediul rural au fost 38,0% care au răspuns cu „foarte puțin” și doar 24,6% care au răspuns cu „foarte mult”.

Mai multe articole despre:
sondaj gay lgbt CEDO acelasi sex casatorie