MENIU

Soluție INFAILIBILĂ. Cum a demonstrat un șofer că nu vorbea la telefon și a scăpat de amendă

Arhiva

Un șofer român a scăpat de amenda pe care o primise pentru vorbitul la telefon printr-un simplu truc. Bărbatul a afirmat că nu vorbea la telefon, iar judecătorii au fost nevoiți să accepte varianta lui, pentru că din procesul-verbal întocmit de omul legii nu se înțelegea clar ce a văzut.

Bbărbatul a susținut că acuzația adusă de polițist era falsă, aducând ca dovadă istoricul convorbirilor de pe cele două telefoane pe care le deținea.

Legea spune că procesul-verbal de contravenție are forţă probantă prin el însuşi, constituind o dovadă suficientă a vinovăţiei.

Faptul că persoana care îl contestă neagă comiterea faptei nu este suficient, aceasta fiind nevoită să prezinte dovada că lucrurile s-au petrecut altfel.

Magistrații au considerat însă, în cazul bărbatului, că există cel puţin unele dubii cu privire la starea de fapt consemnată de poliţist, scrie ziaruldeiași.ro.

”În situaţia de faţă, se constată că, deşi agentul constatator a menţionat că petentul ar fi condus autoturismul în timp ce vorbea la telefonul mobil, nu a făcut nicio referire la respectivul dispozitiv, pentru a putea fi individualizat.

Astfel, judecătorii au dispus anularea procesului-verbal de sancționare.

 

Mai multe articole despre:
amenda telefon politist sofer