MENIU

Secție de Pediatrie, fără medici: situație alarmantă! Urgențele copiilor, tratate doar la program scurt

Copil în spital/ Imagine de arhivă

Situație alarmantă la Spitalul din Mangalia după ce din cauza lipsei de personal pe secție, gărzile nu mai pot fi acoperite non-stop. Programul pentru urgențe funcționează doar de luni până vineri între orele 8 și 14. Astfel, copiii care se îmbolnăvesc în afara acestor intervale, sunt nevoiți să ajungă la Spitalul din Constanța fie pe cont propriu, fie cu Ambulanța. Singurii care pot primi asistență la urgență pentru adulți, sunt copiii care au fracturi sau au nevoie de intervenții chirurgicale. 

Copiii din Mangalia care se îmbolnăvesc în weekend sau în afara orelor de program sunt nevoiți să meargă la Spitalul Județean Constanța, deoarece la Mangalia nu mai sunt medici care să se ocupe de cei mici. Cu atât mai grav este faptul că unii dintre ei ajung în stare gravă sau cu febră mare, iar un drum până la Constanța s-ar putea termina cu o tragedie.

Conducerea spitalului a găsit însă o soluție provizorie doar pentru anumite urgențe medicale. Pentru copiii care suferă fracturi sau au nevoie de intervenții chirugicale. Aceștia pot fi tratați în secția de adulți.

"Din pacate, 2 dintre colegii nostri sunt in imposibilitatea de a mai face garzi. Unul este grav bolnav si nu poate profesa, iar cel de al doilea si-a dat demisia. De la 1 noiembrie ne vine prin detasare un medic de la Medgidia. Totul va reveni la normal. E doar o situatie temporara", a declarat Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia. 

Conducerea dă totuși asigurări că va încerca remedierea situației în cel mai scurt timp. 

Mai multe articole despre:
spital spital pediatrie medici copii