MENIU

Nicușor Dan: Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” va fi extins. Investiția depășește 453 de milioane de lei: de unde vin banii

Spitalul de Obstretică Ginecologie Filantropia din Capitală/ Facebook Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan a anunțat, joi, că Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” din Capitală va fi extins prin construirea unui corp nou de clădire. Potrivit edilului, acesta va avea o suprafață de aproape 20.000 mp și va fi unit de actuala clădire a spitalului printr-o pasarelă. Investiția are o valoare totală de 453.495.787,10 lei (TVA inclus), iar finanțarea se va face prin PNRR.

"În noul imobil, care va respecta toate standardele naționale și europene, se vor presta servicii medicale spitalicești şi ambulatorii de înaltă calitate în Obstetrică-Ginecologie, în condiții moderne, iar dotările vor fi de înaltă performanță, care să răspundă cerințelor medicilor și nevoilor pacienților", a afirmat Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.
 
Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” este cea mai veche unitate de obstetrică din România și unul dintre cele mai apreciate spitale de profil din țară. De asemenea, este singura unitate de medicină materno-fetală din România care oferă un pachet complet de servicii medicale dedicat depistării precoce a malformațiilor fetale.
 
Investiția are o valoare totală de 453.495.787,10 lei (TVA inclus), iar finanțarea se va face prin PNRR, bugetul local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și/sau din alte surse legal constituite.
 
Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a fost propus de ASSMB, instituție coordonată de viceprimarul Horia Tomescu, și a fost votat în ultima ședință a CGMB, mai arată Nicușor Dan, în postarea citată.
Mai multe articole despre:
nicusor dan spital spitalul filantropia