MENIU

Gheorghe Dincă este oficial acuzat de uciderea Alexandrei și Luizei

Gheorghe Dincă este oficial acuzat de uciderea Alexandrei și Luizei. Princiaplul suspect a fost trimis azi în judecată pentru opt infracțini. Pe lângă omor calificat, Dincă mai este acuzat de viol și trafic de minore.

Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată pentru săvârşirea a opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanare de cadavre sau morminte - două infracţiuni.

La ultimele audieri, Gheorghe Dincă a recunoscut în faţa anchetatorilor că timp de cinci luni a minţit atunci când a spus că Alexandra Măceşanu a murit accidental, după ce a lovit-o cu pumnul în momentul în care a prins-o vorbind la telefon. Fata a fost omorâtă intenţionat de Dincă, în bătaie, într-un acces de furie, după ce adolescenta reuşise să pună mâna pe telefon.

Criminalul a mărturisit că şi ”prima fată” a avut parte de aceeaşi soartă. Luiza Melencu, potrivit declaraţiilor lui Dincă, a fost ucisă în bătaie, într-o criză de nervi a ucigaşului, fiindcă adolescenta insista să fie lăsată să plece. Criminalul le-a mai spus anchetatorilor că "dorea s-o mai ţină", deşi Luiza fusese violată în mod repetat, atât de către el, cât şi de către complicele Ştefan Risipiceanu, bărbatul arestat pe 27 noiembrie.  

Gheorghe Dincă a susţinut iniţial că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis pe două fete, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

Familiile celor două fete dispărute cred însă că fetele au fost traficate şi au refuzat să ridice certificatele lor de deces.

Cu puţin timp înainte de începerea demersurilor pentru trimiterea dosarului în instanţă, Dincă a susţinut că nu el ar fi ucis-o pe Luiza Melencu.

 

Mai multe articole despre:
Dinca judecata