MENIU

Cum pot câștiga tații încă 15 zile de concediu paternal. Modificarea legislativă pe care mulți nu o cunosc

Regulile de acordare a concediului paternal au suferit o serie de modificări de la începutul acestui an, iar una dintre cele mai importante vizează extinderea posibilității oferită taților de a obține încă 15 zile în plus la perioada de îngrijire a copilului.

Tații au mai multe posibilități atunci când vine vorba despre participarea la cursurile de puericultură, care permit prelungirea concediului paternal standard la 15 zile.

 

Mai exact, tații pot face acum cursurile pentru îngrijirea corectă a copilului mic nu doar la medicul de familie, așa cum era înainte, ci și în spitale, de exemplu, potrivit avocatnet.ro.

 

Astfel, spre deosebire de ceea ce se întâmpla înainte, când doar medicul de familie putea elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultură, acum, HG 244/2000 prevede că și personalul specializat din cadrul altor tipuri de entități poate elibera acest document. Este vorba despre:

  • spitale,
  • maternități,
  • clinici medicale sau
  • alte unități de profil.

 

Cursul de puericultură constă, de fapt, în prezentarea unor noțiuni elementare teoretice și practice necesare în vederea îngrijirii copilului mic, astfel încât tatăl să poată participa efectiv la îngrijirea propriului copil nou-născut.

Tații pot urma cursurile amintite în perioada de sarcină a mamei sau după nașterea copilului.