MENIU

Controverse după ce Înaltpreasfințitul Calinic a sfințit "cazinoul" din Vatra Dornei. Răspunsul înaltului prelat este surprinzător

Mai mulți enoriași s-au arătat revoltați în legătură cu sfințirea Cazinoului Băilor din Vatra Dornei și au criticat decizia Înaltpreasfințitului Calinic de a oficia slujba. Ierarhul nu a ezitat să ofere un răspuns și a adus lămuriri în acest caz.

După ce s-a răspândit vestea sfințirii Cazinoului Băilor din Vatra Dornei, mai multe persoane l-au criticat pe Înaltpreasfințitul Calinic.

 

„Cum puteți accepta sfințirea cazinoului din Vatra Dornei? Creștinii se smintesc să vă vadă acolo! Nu credeți că e împotriva credinței să acceptăm jocurile de noroc, care sunt de la diavol?”, a scris enoriașul, pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în secțiunea specială de dialog cu Înaltpreasfințitul Calinic, scrie BZI.

 

Cazinoul Băilor din Vatra Dornei se află în administrarea Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei

Ierarhul a formulat personal un răspuns și a transmis că această clădire va funcționa drept centru muzeal multicultural, neavând o legătură cu jocurile de noroc.

 

De asemenea, IPS Calinic a menționat că imobilul nu a fost niciodată folosit drept cazinou, în ciuda denumirii sale.

 

„Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, despre care faceți vorbire, nu a avut niciodată statutul unui cazinou, deoarece în interiorul lui nu s-au jucat niciodată jocuri de noroc, ci a funcționat ca un spațiu de recreere, în care se organizau diferite activități cultural-artistice.

După renovare și redeschidere, cazinoul va funcționa drept centru muzeal multicultural. Așadar, voi sfinți acest centru”, a precizat IPS Calinic.

Lăcașul este administrat de către Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei și a fost reabilitat recent, printr-un proiect cu finanțare europeană.