MENIU

Bătaie de joc la un spital din România. Amendă simbolică pentru lipsa reactivilor necesari ANALIZELOR uzuale

Analize

Scandal uriaș la o unitate medicală din Vaslui. Spitalul Huși a fost sancționat cu peste 9.000 de lei pentru lipsa reactivilor de laborator. Din această cauză, pacienții nu erau diagnosticați corect și NU primeau tratamentul potrivit. 

În urma reclamațiilor, problemele de la spitalul Huși au ajuns chiar și în plenul Consiliului Local, dar conducerea unității medicale a negat faptul că n-ar asigura reactivii necesari efectuării analizelor, ceea ce pune în pericol viața pacienților, potrivit Vremea Nouă.

La începutul lunii martie, un control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate a făcut un control, ca urmare a unui articol din Vremea Nouă, în care era prezentat un buletin de analize plin cu expresia „ANULAT”, semn că reactivii au lipsit.

Reprezentanții CJAS Vaslui au constat faptul că, într-adevăr, reactivii lipsesc, iar laboratorul nu a putut efectua analize pentru o mulțime de pacienți, evaluați și tratați de medici mai mult „după ochi”, iar în cazurile mai grave pacienții au fost trimiși către alte spitale.

În urma controlului, spitalul „Dimitrie Castroian” Huși a fost amendat cu suma de 9.413 lei, sumă ce va fi achitată din bugetul local, deci tot din buzunarele contribuabililor.